Nintendo smanjio cijene Switcha u Europi

Japanska je tvrtka, potaknuta izbacivanjem nove inačice njihove popularne igraće konzole, ali i tečajima valuta, odlučila smanjiti cijenu Switcha na europskom tržištu

Matej Markovinović ponedjeljak, 13. rujna 2021. u 21:01

Nintendo je ovoga srpnja službeno predstavio novi model Switcha s nadograđenom internom memorijom, poboljšanom baznom stanicom s ugrađenim LAN/ethernet priključkom, boljim audio sustavom i najvažnije – 7-inčnim OLED zaslonom.

Budući da će tvrtka OLED inačicu njihove popularne igraće konzole izbaciti već sljedećeg mjeseca, odlučili su smanjiti cijenu dosadašnjeg modela diljem Europe, pa će ga sada zainteresirani korisnici moći kupiti po cijeni od 299,99 eura, što označava smanjenje od 30 eura.

„Nakon pažljivog pregledavanja različitih čimbenika, uključujući tečajeve valuta u Europi i predstojeće lansiranje Nintendo Switch – OLED modela, odlučili smo da je sada pravo vrijeme za promjenu europske cijene Nintendo Switcha“, rekao je glasnogovornik Nintenda za Eurogamer ističući impresivne brojke prodaje konzole u Europi.

Nove su cijene već istaknute na Nintendovoj službenoj stranici, no još nisu ažurirane na ostalim stranicama gdje se može kupiti Switch. Pretpostavlja se da će ostatak europskih trgovaca također slijediti potez smanjenja cijene konzole, ali valja istaknuti da je za nju na domaćem tržištu u startu potrebno izdvojiti više novaca.  

Podsjećamo da je preporučena cijena za novi OLED Switch 364.99 eura, a u prodaju će izaći 8. listopada.