Stižu DualSense kontroleri u novim bojama

Uz PlayStation 5 je do sad dolazio crno-bijeli DualSense kontroler u duhu vizualnog identiteta konzole, a sada je Sony predstavio i alternativne opcije

Matej Markovinović petak, 14. svibnja 2021. u 13:26

Sony je na službenom PlayStation YouTube računu objavio video u kojem predstavlja kontrolere za PlayStation 5 u crveno-crnoj, Cosmic Red te potpuno crnoj, Midnight Black boji. Kontroleri će u ovim bojama biti dostupni za kupnju već sljedećeg mjeseca, a cijena će za Midnight Black verziju iznositi 69,99 dolara, dok će Cosmic Red koštati 74,99 dolara.

Crno-bijeli DualSense kontroler, predstavljao je određeni pomak u vizualnom dizajnu oko kojeg su nastala podijeljena mišljenja. Naime, Sony je u prošlosti uglavnom koristio crno-sivu kombinaciju boja za svoje konzole i kontrolere, pa neki igrači nisu bili sretni s novom promjenom te su se okrenuli kupnji prilagođenih ploča za PlayStation 5.

Sony je ubrzo uvidio da bi mu tvrtke koje prodaju prilagođene ploče za PS5 mogle predstavljati problem, pa su tako započeli prijetiti pravnim postupcima, zbog čega je tvrtka poput CustomizeMyPlates, u potpunosti odustala od proizvodnje. No, u igru dolazi tvrtka Dbrand, koja je u veljači, bez straha od Sonyja, započela prodaju mat crne ploče Darkplate.

Izvor: Dbrand
Izvor: Dbrand

Unatoč tome, očekuje se da će Sony u budućnosti predstaviti svoje prilagođene ploče ili pak PlayStation 5 u drugoj boji. No, čak iako se to i dogodi, novu će konzolu i dalje biti teško nabaviti. Naime, financijski je direktor i izvršni zamjenik predsjednika Sonyja, Hiroki Totoki, rekao da će se nestašica konzole vjerojatno nastaviti i sljedeće godine.

 

📢 TOP!

TOP!

HP ponuda

Veliki izbor vrhunskih HP laptopa za igru, multimediju i rad ćekaju te u Linksu!

Od 2399 kn Kupi


Prijenosni BT zvučnik

HARMAN KARDON Citation 200

Vrhunski dizajn i sofisticiranost, HD zvuk, streaming putem WiFi ili BT veze, IPX4, do 8 sati reprodukcije, 40Hz–20kHz, 50W RMS, >80dB.

2.699 kn Kupi

Gramofon sa EBLT pogonskim remenom

REGA Planar 2

RB220 tonarma, 24 V motor niske buke i vibracija, Rega Carbon MM zvučnica, tanjur poboljšane preciznosti 'Optiwhite' 10 mm.

4.649 kn Kupi

5.2-kanalni 8K AV prijemnik

DENON AVR-S660H

Glasovna kontrola i ugrađeni HEOS®, vrhunsko 3D audio iskustvo, bežični streaming glazbe, BT, WiFi, Dolby TrueHD ili DTS-HD Master Audio 5.1 surround zvuk, podržava najnovije HDMI specifikacije.

4.549 kn Kupi