BloodRayne ustaje iz groba

Izdavačka kuća Ziggurat Interactive je od Majesco Entertainmenta otkupila nekolicinu licenci, među kojima i onu za svojevremeno obožavanu vampirsku akciju BloodRayne

Damir Radešić utorak, 16. lipnja 2020. u 18:51

Malo tko od starijih igrača ne pamti serijal BloodRayne, točnije njegova dva prava nastavka izuzmemo li platformer BloodRayne: Betrayal koji je potpuno podbacio. Prvo poglavlje iz 2002. godine nas je upoznalo s maštovitim svijetom zgodne vampirice Rayne koja se netom prije Drugog svjetskog rata sukobila s pritajenim nacistima na području SAD-a i Argentine koji su u svoje redove uvrstili nadnaravna bića. Uz pogled iz trećeg lica, igra je obilovala krvlju i akcijskim scenama uz povremene seksualne aluzije, a isti koncept je nastavljen i u dvije godine mlađem nastavku u kojem smo se pak okušali protiv vlastitog oca koji želi podčiniti ljudsku vrstu novoj kasti vampira.

Priča slaba, akcija solidna, Rayne blista i eto formule za uspjeh. Doduše, ne i u režiji Uwe Bolla, njemačkog filmaša koji se svojevremeno volio baviti preradom igara na filmsko platno, ali mu to ni u slučaju filma BloodRayne iz 2005. nije baš pošlo za rukom. Kako god bilo, ovaj je serijal dugo vremena čučao u ladicama Majesco Entertainmenta, a bude li sreće, uskoro bismo mogli zaigrati reizdanje prilagođeno suvremenim računalima, a možda čak i novi nastavak.

Naime, izdavačka kuća Ziggurat Interactive je novim priopćenjem objavila kako su od Majesco Entertainmenta otkupili niz licenci poput Advent Risinga, Raze's Hella i Twisted Worlda, te dakako prava na BloodRayne. U istoj objavi kažu kako već naveliko rade s originalnim developerima Terminal Reality na kompatibilnosti verzije za PC i nekim poboljšanjima, a usput rečeno, o spomenutima nismo ništa čuli dobrih sedam godina kada su objavili svoj posljednji uradak The Walking Dead: Survival Instinct.

Predsjednik Ziggurata, Wade Rosen, je napomenuo kako su iznimno zadovoljni postignutim dogovorom obzirom da BloodRayne okuplja veliku bazu fanova, te natuknuo da osim prilike da serijal predstave novoj publici, planiraju dodatno proširiti njegov svijet. Time je praktički neformalno najavio novi nastavak, iako vjerujemo da ćemo službenu najavu ipak morati pričekati još neko vrijeme.