Developer Terrarije otkazao verziju za Stadiu jer više nema pristup svom Google računu

Popularna akcijska avantura trebala je izaći za Googleov cloud gaming servis, ali zato što tvorac ne može do svojeg korisničkog računa već neko vrijeme, ova je verzija otkazana

Mateja Šop utorak, 9. veljače 2021. u 06:00

Jedna od najpopularnijih indie igara, koju su neki igrači proglasili 2D Minecraftom, je od izlaska u svibnju 2011. godine stigla na sve moguće platforme. Tvorac akcijske avanture Terraria, Andrew "Redigit" Spinks i njegov tim Re-Logic počeli su pripremati verziju i za Google Stadiju, servis za igranje igara u oblaku, ali je jutros čovjeku prekipjelo i sada je ta verzija otkazana.

Redigit je prije nešto više od tri tjedna ostao bez pristupa svojem Google računu, a još uvijek nije dobio obrazloženje zašto, nit je uspio išta spasiti. Jutros je pala odluka da s Googleom više ne želi surađivati, pa tako igra sada neće biti dostupna putem Stadije, nit će bilo koji drugi njihov projekt biti dostupan na Googleovim platformama.

"Na mobitelu više nemam pristup aplikacijama koje su koštale više tisuća dolara. Tek sam kupio LOTR 4K i ne mogu ga završiti. Svi podaci na mom Google Driveu su nestali. Ne mogu pristupiti svojem YouTube kanalu, a najgore od svega je što više nemam pristup svojoj Gmail adresi koju imam više od 15 godina", rekao je tvorac Terrarije. Dodao je da nije napravio ništa što krši njihove uvjete korištenja i da ne želi imati posla s korporacijom kojoj je toliko malo stalo do kupaca i partnera.

Iako većina igrača podržava ovu odluku, ima onih koji smatraju da Spinks bespotrebno kažnjava svoje fanove. Nije baš jasno što od čovjeka očekuju, kad je izgubio pristup korisničkom računu i u tri tjedna nije uspio riješiti svoj velik problem, a ekipa u Googleu i dalje šuti. Terraria je dostupna na doslovno svim drugim platformama - konzole, računala, mobilne platforme - i od izlaska je prodano više od 30 milijuna primjeraka. Prošle godine je proširena posljednjom besplatnom nadogradnjom, a tim u devet godina razvoja nije naplatio ni jednu. Sve što vas zanima o igri možete pronaći na ovim stranicama, a trailer za najnovije sadržaje nalazi se u nastavku.