Domaća graditeljsko menadžerska strategija Aquatico od jučer u prodaji

Ljubitelji izgradnje i upravljanja gradova uz elemente survivala bi svakako trebali obratiti pažnju na Aquatico, svježi projekt kojeg potpisuju domaće ekipe Overseer Gamesa i Digital Reef Gamesa

Damir Radešić petak, 13. siječnja 2023. u 17:01

Obzirom da rijetko imamo priliku pisati o domaćim igrama, drago nam je predstaviti Aquatico koji je jučer zaživio na Steamu i Epic Games Storeu na kojem ćete, u slučaju kupnje, proći s par eura uštede. Spomenutog potpisuju zagrebački razvojni i izdavački tim Overseer Games i Digital Reef Games, a vodi nas u ne toliko daleku budućnost u kojoj je površina Zemlje postala nenastanjiva, te je ljudski rod morao potražiti drugo mjesto za život.

Umjesto bespuća svemira, što je uobičajeno za ovakav zaplet, autori su se odlučili odvesti nas u podmorje koje uz sebe veže i karakteristične izazove s kojima ćemo se susretati na svakom koraku.

Osnovu čini izgradnja i upravljanje podmorskim gradom kojeg ćemo oblikovati prema vlastitim zamislima uz obavezne osnovne građevine i proizvodna postrojenja koje ćemo smjestiti ispod kupola koje nas štite od nepreglednog oceana. Isto je sastavljeno od različitih bioma, kako ćemo otkriti istraživanjem koje će nam ujedno omogućiti otkrivanje resursa potrebnih za daljnju ekspanziju i nužan tehnološki razvoj, ali nam pre prag dovesti i razna bića kojima se ne sviđa naše zadiranje u njihova staništa.

Uz dronove i podmornice kojima istražujemo morske dubine, ekspedicije u nepoznato donose i brojne nagrade za lakši razvoj, no i otkrivaju tajne dubina za koje nismo ni znali da postoje. Sve u svemu, Aquatico zvuči jako zanimljivo.