Domaća mozgalica Saint Kotar 22. studenog stiže i na konzole

Kao što je obećano, hrvatski razvojni studio Red Martyr Entertainment i njihova mračna avantura Saint Kotar uskoro kreću u pohod na nova tržišta

Damir Radešić petak, 11. studenog 2022. u 11:44

Domaća pamet zvana Saint Kotar će za desetak dana biti igriva i na konzolama. Prisjetimo se, riječ je o detektivskoj horor avanturi koju potpisuje ekipa Red Martyr Entertainmenta, a izvorno je dostupna od listopada prošle godine u verziji za PC, dok je od 22. studenog mogu zaigrati i vlasnici PlayStationa 4, PlayStationa 5, Xboxa One, Xboxa Series X/S i Nintendo Switcha. Sama priča nas vodi u ukletu dolinu u planinskom dijelu Hrvatske u kojoj naizmjenično igramo uloge Benedeka i Nikolaya koji pokušavaju pronaći nestalog rođaka u Svetom Kotaru, gradu podignutom u znak vjere, no ono čemu tijekom igranja svjedočimo je više povezano s demonskim rabotama.

Direktor igre i glavni scenarist Marko Tominić je u ime svoje ekipe izjavio kako su iznimno sretni i zadovoljni što njihov prvijenac izlazi na konzolama. "Nakon uspješne kampanje na Kickstarteru, i toliko napornog posla i ljubavi koje smo uložili u ovu igru, osjećamo se nevjerojatno kada napokon vidimo da će se pojaviti na ovim glavnim platformama", kaže Tominić, te nadodaje: "Iznimno smo ponosni i počašćeni što se pridružujemo ekskluzivnim klubovima PlayStationa, Xboxa i Nintenda".

Sredinom listopada smo pisali kako je Saint Kotar dobio besplatni dodatak The Ritual koji je dodatno proširio priču i objasnio neke rupe iz originala, no u službenom priopćenju nismo našli podatak hoće li spomenuti DLC biti odmah uvršten u konzolaška izdanja ili će ga autori objaviti naknadno. Za Saint Kotar u verzijama za Xbox i Switch se već možete predbilježiti, dok ga u onoj za PlayStation možete staviti na listu želja slijedeći priložene linkove.