Dying Light 2 navodno ima sadržaja za 500 sati igranja

Nemamo ništa protiv bogatih sadržaja, no 500 sati igrivosti koje obećava Techland u svom Dying Lightu 2 Stay Human nam zvuči pretjerano

Damir Radešić ponedjeljak, 10. siječnja 2022. u 15:07

Ukoliko ste jedan od igrača koji u igrama mora sakupiti sve trofeje i dostignuća, vrijeme je da se pozdravite s ukućanima na duže vrijeme. Naime, razvojni tim Techland je u svom novom tweetu objavio kako će za potpuni prelazak nadolazećeg Dying Lighta 2 Stay Human igračima trebati 500 sati igranja, što su usporedili s pješačenjem od Varšave do Madrida. Reakcije igrača su dakako dvojake, pa se okorjeli ljubitelji prvog poglavlja hvale satima koje su utrošili na njega, no ima i onih koji toliku cifru smatraju debelo pretjeranom zbog čega su developeri objavili pojašnjenje.

Naime, 500 sati se odnosi na apsolutno sve što se u igri nalazi, od višestrukih završetaka, sporednih zadataka, istraživanja svakog kutka ovog postapokaliptičnog svijeta, no oni kojim je dovoljna glavna priča i većina sporednih zadataka će to moći dovršiti u manje od sto sati igranja.

Dying Light 2 Stay Human nas vodi u svijet u kojem se zloglasni virus ipak probio van granica grada kojim smo trčkarali u prvom poglavlju, te se proširio na čitavi svijet. U ovom poglavlju je situacija obrnuta, pa će glavni junak, inače momak koji je pokupio virus i dobio neke nadnaravne sposobnosti, skakutati jednim od rijetkih gradova koji drže situaciju pod kontrolom. Dakako, zombiji se polako probijaju i šire zarazu, no prema riječima autora, pravi se neprijatelji kriju u samim ljudima koji su podijeljeni u frakcije i međusobno ratuju. Prema planu, Dying Light 2 Stay Human bismo trebali zaigrati 4. veljače, ukoliko ne bude novih odgoda kojima smo već ranije svjedočili.