Fall Guys: Ultimate Knockout stiže na nove platforme i postaje besplatan

Za nešto više od mjesec dana će se popularni Fall Guys: Ultimate Knockout pojaviti za Xbox, Switch i u poboljšanoj verziji za PlayStation 5, te prijeći na free-to-play poslovni model

Damir Radešić utorak, 17. svibnja 2022. u 12:03

Prije nešto manje od dvije godine, točnije u kolovozu 2020., je objavljen Fall Guys: Ultimate Knockout za PlayStation 4 i PC putem Steama. Riječ je o battle royale naslovu napravljenom po uzoru na televizijske serijale Takeshi’s Castle i Total Wipeout, no umjesto realizma, ekipa Mediatonica nam je predstavila simpatične kostimirane čovječuljke koji su se naguravali po poligonima i pokušavali uletjeti u naredni krug natjecanja.

Kako smo svojevremeno pisali, u ožujku prošle godine je Epic Games kupio Tonic Games Group, vlasnike Mediatonica, te je bilo pitanje vremena kada će se ovaj simpatičan naslov koji je osvojio srca milijuna igrača pojaviti i na Epic Games Storeu.

Prema novom izvješću, Fall Guys: Ultimate Knockout stižu na Epic Games Store 21. lipnja što samo po sebi nije neka velika vijest, no istovremeno će biti objavljeni i za Xbox, Switch, te u grafički poboljšanoj verziji za PlayStation 5. U priopćenju se navodi kako su developeri osigurali podršku za međuplatformsko povezivanje i igranje, a najbolji dio ove priče glasi kako će igra od navedenog datuma prijeći na free-to-play poslovni model.

Igrači koji su kupili Fall Guyse na Steamu će ih i dalje moći igrati uz sve postojeće i nove sadržaje, no od 21. lipnja će verzija za PC biti dobavljiva isključivo putem Epic Gamesovog servisa gdje se već možete predbilježiti i pomoći otključavanju kozmetičkih nadogradnji koje ovise o broju igrača koji to naprave.

Naše dojmove o Fall Guysima netom nakon što su objavljeni potražite ovdje uz napomenu kako je u međuvremenu objavljen čitav niz nadogradnji, a dodatni detalji o ovoj tranziciji su objavljeni na službenim web stranicama.