Free-to-play Rumbleverse dostupan za PlayStation, Xbox i PC putem Epic Games Storea

Umjesto pušaka i bombi, u novom besplatnom battle royaleu Rumbleverse koji je od danas dostupan, protiv ostalih igrača koristimo šake, noge, palice, stolce i razna druga priručna sredstva

Damir Radešić petak, 12. kolovoza 2022. u 14:39

Jučer je na Epic Games Storeu za PC objavljen novi battle royale Rumbleverse kojeg potpisuje ekipa Iron Galaxya, a spomenuti je istovremeno objavljen i za Xbox, kao i za PlayStation. Obzirom da raniji projekti Iron Galaxya uključuju igre kao Wreckateer i Divekick, ne čudi da su se ponovo odlučili na blisku borbu kao osnovnu mehaniku koja stoji iza ovog naslova. Same partije podržavaju do četrdeset igrača koji jurišaju kroz grad u potrazi za kutijama koje umjesto oružja sadržavaju primjenjive nove borilačke poteze, a prema opisu, u sukobima će dobro poslužiti i razna priručna sredstva poput palica i stolaca.

U priopćenju se navodi kako Rumbleverse podržava partije do 40 igrača i međuplatformsko povezivanje, a uz standardni battle royale u kojem svaki igrač brine isključivo o sebi, autori su omogućili i Duos mod koji, kako mu i ime govori, omogućava timove od dva igrača, a kako biste u partije mogli ući s prijateljem koji igra na nekoj drugoj platformi, valja se povezati putem Epic Games Launchera za što je preporučljivo baciti oko na upute objavljene na stranicama Iron Galaxya. Početnicima će biti zanimljiv Playground način igranja u kojem slobodno i u miru istražujemo Grapital City što je svakako pametno zaigrati prije pravih sukoba kako bismo se upoznali s okruženjem.

Valja spomenuti i kako za tjedan dana, točnije 18. kolovoza kreće i prva sezona za koju je moguće kupiti propusnicu, kao i da su igračima dostupna dva početna paketa, Founder's Pack po cijeni od 19,99 dolara koji uz kozmetičke dodatke kupcima donosi i 2.000 Brawlla Billsa, monete unutar igre kojom je moguće kupiti battle pass, dok je jeftiniji Starter Pack dostupan za 4,99 dolara i vidno je siromašniji. Brawlla Billse je kao i u svakom sličnom naslovu moguće nabaviti i zasebno, a sve dodatne detalje o Rumbleverseu potražite na službenom webu.