Frictional Games najavio Amnesia: Rebirth, stiže ove godine

Nakon par dana izdavanja kratih i kriptičnih video uradaka na svojem YouTube kanalu, razvojni tim poznat po horor igrama službeno je predstavio svoj novi projekt

Mateja Šop subota, 7. ožujka 2020. u 22:08

Jučer smo pisali o tome kako se Frictional Games sprema najaviti novu igru, s obzirom na to da objavljuju misteriozne klipove na svojem YouTube kanalu, a nije im trebalo dugo za službenu najavu. Vijest će sigurno obradovati ljubitelje horor igara, kao i one kojima je serijal Amnesia posebno drag, budući da se radi o trećem nastavku punog imena Amnesia: Rebirth.

Nova igra stavlja vas u cipele žene Tasi Trianon koja se budi usred pustinje u Alžiru. Izgubila je nekoliko dana, ne zna gdje je bila, što je radila, gdje joj je pratnja, pa joj je zadatak pronaći odgovore na sva ta pitanja. To možda ne bi bilo toliko teško da cijelo to vrijeme ne mora strahovati za svoj život i bježati od raznih stvorenja.

Kao i prijašnje igre i ova se odvija s pogledom iz prvog lica, a istraživat ćete razne lokacije i otkrivati koje tajne kriju. Posao će vam otežati zagonetke i to što ćete morati paziti na ograničene količine resursa, ne samo materijalnih, već i psihičkih. Načetu mentalnu stabilnost dodatno će pogoršati zastrašujuća bića koja vas žele proždrijeti.

Još jedna dobra vijest je da bi Amnesia: Rebirth trebala biti dostupna već ove jeseni, a Frictional priprema verzije za PC i PlayStation 4. Za druge dvije aktualne konzole zasad još nisu spremni ništa reći, ali oni igrači koji žele mogu dodati igru na popis želja na Steamu gdje će moći pratiti sve što se događa. Službene stranice su trenutno veoma skromne, a ako vam je draže pratiti razvoj i novosti putem društvenih mreža, opcije su vam Twitter ili Facebook profili.