Grand Theft Auto 6 - gomila novih glasina

Premda Rockstar i dalje mudro šuti, tijekom vikenda je iz nekoliko izvora stigla hrpa novih glasina o novom poglavlju serijala Grand Theft Auto koje kao i uvijek, valja uzeti s debelom rezervom

Damir Radešić srijeda, 3. srpnja 2019. u 06:00

Grand Theft Auto 6 je bez ikakve sumnje u razvoju već neko vrijeme, a obzirom na uspjeh prethodnika, kao uostalom i čitavog serijala, ne čudi glad igrača za novim informacijama. Iste stižu iz nekoliko izvora, poput korisnika Reddita JackOLantern1982 ili GTA6man koji je navodno bio uključen u proces glume i snimanja prije četiri godine. Prema njihovim tvrdnjama, razvoj je započet 2012. godine, iako je prava izrada pod kodnim nazivom Project Americas krenula tek 2015., a čak i tada je većina developera bila fokusirana na Red Dead Redemption 2 da bi se nakon njegovog izlaska u potpunosti posvetili GTA6.

Sam razvoj priče se proteže kroz sedamdesete i osamdesete godine prošlog stoljeća, što direktno utječe na ekonomiju, pa će cijene zgrada i automobila koje ćemo moći kupovati, rasti kako vrijeme prolazi.

GTA6 je navodno inspiriran Netflixovim televizijskim serijalom Narcos te nas vodi u nekolicinu gradova Sjeverne i Južne Amerike, među kojima dijelom u dobro poznati Vice City, odnosno Miami iz stvarnosti, kao i južnoamerički grad rađen prema Rio de Janeirou. Prema jednom izvoru, imat ćemo samo jednog igrivog lika, Ricarda, koji tijekom vremena krči put od lokalnog dilera do šefa vlastitog narko-carstva, dok će prema drugom u igri biti zastupljena četiri lika od kojih dva policajci uz neočekivane obrate u priči i dvostruko više dijaloga od onih viđenih u GTA 5. Oni koji su igrali prethodnika će ponovo imati priliku susresti Martina Madraza u mlađem izdanju koji još nije preuzeo kartel od svog oca za kojeg ćemo obavljati niz misija uključujući prepade na suparničke bande.

Vremenski uvjeti poput uragana i poplava će se pak odražavati na samu igrivost, a obzirom na različite kulture područja na kojima se igra odvija, mnogo dijaloga će biti titlovano. Isto vjerojatno vrijedi i za popratnu glazbenu kulisu koja se sastoji od hitova i manje poznatih pjesama tog razdoblja.

Oružja su pak direktno vezana za lika i tijekom igranja nećemo iz stražnjeg džepa moći vaditi arsenal kao u Red Dead Redemptionu 2, dok je navučena pancirka vidljiva svima, a sva naša oprema, znate što pod time mislimo, je pak spremljena u prtljažniku osobnog vozila.

GTA6 navodno još nije dosegao Alpha stadij razvoja i premda je primarni projekt Rockstara, teško da ćemo ga zaigrati prije kraja 2012., vjerojatnije tek godinu-dvije kasnije. Ako je vjerovati glasinama, ovaj nesumnjivi hit se neće pojaviti za trenutnu generaciju konzola (PS4, XOne), već za njihove nasljednike, dok se PC kako smo i očekivali, nigdje ne spominje.

Ponovo naglašavamo kako je riječ o neprovjerenim glasinama u koje ne treba slijepo vjerovati, no dok se Rockstar ne oglasi službenom najavom, daju nam dovoljno materijala za razmišljanje.