Izašao Ghost Recon Breakpoint, ocjene nisu baš sjajne

Iako je ovaj TPS nekim igračima dostupan već par dana, danas je službeni izlazak za one koji su nabavili osnovnu verziju igre

Mateja Šop petak, 4. listopada 2019. u 20:00

Kroz Ghost Recon Wildlands je Ubisoft uspješno oživio taj serijal, unatoč tome što je početak bio problematičan. Poslušali su igrače, pokrpali ono što je trebalo i proširivali osnovnu igru novim sadržajima dvije godine nakon izlaska osnovne igre. Budući da je taj kooperativni TPS ostvario prilično dobar uspjeh, nije bilo iznenađujuće kada je izdavač najavio da rade na nastavku imena Ghost Recon Breakpoint.

Igru već par dana mogu igrati oni koji su kupili Gold, Ultimate ili Collector's verziju igre, odnosno oni koji plaćaju Uplay+ pretplatu, da bi u akciju od danas mogli uskočiti oni koji su nabavili osnovnu verziju igre. Izdavač je tek prije nekoliko dana počeo članovima medija slati kodove za recenzije, pa ih nema još toliko objavljenih, no oni koji su stigli dovoljno odigrati za dati svoju konačnu presudu nisu baš oduševljeni viđenim.

Osim što se spominje standardno open world iskustvo po kojem je Ubisoft već neko vrijeme poznat, kritičari su složni oko toga da nema dovoljno inovacija i duše da bude zabavno. Također, ovog puta je većina prokomentirala ogromnu količinu mikrotransakcija koje su prisutne u igri. Izdavač je nakon žaljenja igrača dao službenu izjavu u kojoj su rekli da dio mikrotransakcija, koje zovu "Time-Savers" i radi kojih su neki mogli kupiti Skill Point pakete, XP Boosters i nacrte za razna oružja i opremu, nije trebao biti dostupan sada.

"Ove smo iteme dizajnirali kao dodatnu opciju za igrače koji nisu imali u planu igrati igru čim izađe, ali koji su brzo htjeli sustići one koji već dugo igraju kako bi mogli uživati u kooperativnom modu i izazovima. Ove Time-Savere smo privremeno uklonili iz trgovine." U nastavku stoji da oni koji ih kupuju neće imati prednost nad onim igračima koji ih neće kupovati, te da je PvP pažljivo balansiran i da nitko nema prednost temeljenu na sustavu progresije.

Kao što je postao običaj s Ubisoftovim naslovima posljednjih nekoliko godina, igra će se mijenjati na temelju povratnih informacija koje dobiju od igrača, tako da neće izgledati isto sada i za par mjeseci. Ipak, u trenutnom stanju je prosječna ocjena koju igra ima 64/100, pa ako vam se ne čekaju zakrpe i poboljšanja, imajte to na umu.

Ghost Recon Breakpoint možete nabaviti za PC putem Ubisoftove trgovine i Epic Games Storea, Xbox One i PlayStation 4. Koje su sve novosti u odnosu na prethodni nastavak možete saznati na službenim stranicama, gdje će ujedno objavljivati sve promjene, zakrpe i nove sadržaje koji su u planu. Ispod teksta se nalazi najnoviji trailer, pa bacite oko ako ste znatiželjni.