Knockout City zaigralo 5 milijuna igrača

Premda to nitko nije očekivao, virtualni "graničar" u izdanju Electronic Artsa je u samo par tjedana okupio impresivan broj igrača koji su ga iskušali

Damir Radešić ponedjeljak, 7. lipnja 2021. u 17:40

Pokrenut 21. svibnja, Knockout City se mnogima nije činio kao igra koja bi mogla ostvariti veći uspjeh, no izgleda da je Electronic Arts dobro znao što radi. Naime, riječ je o virtualnoj preradi nekad popularnog "graničara", upravo onog koji nam je svima obilježio djetinjstvo i školske dane. Ne pamtimo kada smo posljednji put vidjeli djecu da ga svojevoljno igraju na ulici, no očito virtualna izvedba ima svojih čari obzirom da je u manje od tri tjedna Knockout City zaigrali preko pet milijuna igrača, tako barem tvrdi Electronic Arts.

Kako smo svojedobno pisali, uz podršku za međuplatformsko igranje na PC-u, PS4/PS5, Switchu, te Xboxu One/Xbox Series X/S, ova je sportska arkada trebala biti besplatna deset dana nakon prezentacije, odnosno do 1. lipnja. Tijekom tog vremena, EA je odlučio malo promijeniti politiku, pa je i nakon krajnjeg roka moguće igrati besplatno, ali samo do 25. stupnja razvoja, što je nesumnjivo pogodovalo rapidnom rastu broja igrača.

U prigodnom priopćenju, izdavači zahvaljuju svima koji su se uključili u nepraštajuće okršaje u kojima su sudjelovale stotine tisuća ekipa u milijunima sati igranja kumulativno, te su ostvarili preko pola milijarde izbacivanja suparnika. Moramo napomenuti kako brojka od pet milijuna uistinu zvuči impresivno, no trenutno nema podatka koliko je stvaran broj prodanih primjeraka i hoće li čitav projekt u konačnici biti isplativ. Dodatne detalje o Knockout Cityu potražite na službenim web stranicama.