Na Steamu dostupan demo za domaću igru Speed Limit

Zagrebački razvojni tim Gamechuck pripremio je demo za svoju akcijsku igru koja bi trebala izaći u drugom kvartalu iduće godine

Mateja Šop subota, 14. ožujka 2020. u 06:30

Razvojni tim Gamechuck osnovan je prije tri godine u Zagrebu, a trenutno rade na dvije igre. Za prvu su od Europske Unije i programa Creative Europe – MEDIA osigurali 149 tisuća eura za razvoj, čime je Trip the Ark Fantastic postala prva igra iz naše zemlje koja je dobila takvu podršku od EU. Druga, koja se krije iza imena Speed Limit, prilično je drugačija od te avanture s RPG elementima i možete je sami isprobati već sada.

Tim je pripremio demo za Speed Limit kojeg svi zainteresirani igrači mogu preuzeti putem Steama. Speed Limit je, prema riječima tvoraca, „arkadna videoigra koju od početka do kraja krasi neprekidna akcija bez zaustavljanja“ i za koju su uzor potražili u raznim retro žanrovima koji će se kroz igru mijenjati.

Ako volite retro igre, puno umiranja i akciju, ovo bi mogla biti igra za vas. Osim kampanje, u pripremi su Endless, Infinite i Ghost modovi kojima će igrači moći pristupiti kada završe s prvim prelaskom, a posebno je naglašeno da je sva grafika u igri nacrtana rukom, kadar po kadar.

Na Steamu stoji da će konačna verzija za Speed Limit izaći u drugom kvartalu iduće godine i prema informacijama koje smo dobili uz nju će stići Arcadecraft - retrospektivan pogled na povijest arkadnih kabineta i igara te razvojni proces Speed Limita i Gamechuck Arcadesa u obliku digitalne knjige – kao i slike koje će tim prikazati na izložbi Art in Games Festival u Rijeci, glazba iz igre i trodijelni dokumentarac o izradi igre. Oni koji žele mogu igru dodati na Wishlist, a za više detalja o timu i igri možete proučiti njihove stranice.