Najavljeni remasteri za Tony Hawk's Pro Skater 1 i 2

Activision je službeno potvrdio da ćemo za par mjeseci moći zaigrati uljepšane verzije prve dvije igre u kultnom skejterskom serijalu

Mateja Šop srijeda, 13. svibnja 2020. u 19:00

Nove verzije igara Tony Hawk's Pro Skater 1 i Tony Hawk's Pro Skater 2 počele su spominjati sredinom studenog prošle godine, a Activision je danas, kao prvi izdavač koji sudjeluje u Summer Games Festival, konačno potvrdio i predstavio ovu kolekciju. Tony Hawk's Pro Skater 1 & 2 izaći će u rujnu ove godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Razvojni tim zadužen za uljepšavanje ovih igara je Vicarious Visions, koji je već napravio odličan posao s Crash Bandicoot N. Sane Trilogy prije par godina, a prema najavnom traileru i slikama koje smo dobili, stvari izgledaju obećavajuće. Prve dvije igre izašle su 1999., odnosno 2000. godine, a mnogim igračima su ove skejterske igre bile veoma drage.

Uz grafička uljepšanja, koja se očekuju, razvojni tim, u kojem rade neki od tvoraca originala i oni koji su prije 20 godina radili na portovima, priprema sve sadržaje koji su bili dostupni, uz neke dodatke. Jedino što neće biti prisutno iz prve dvije igre je par pjesama (ovaj serijal poznat je po svojim odličnim soundtrackovima), a sve drugo - poznati skejteri, parkovi, modovi, trikovi - bit će dostupno.

Od novosti najavljen je bolji tutorial uz dodatne aktivnosti koje ćete moći raditi na levelima, a ako vam nije dovoljno ono što će tim napraviti, moći ćete kroz Create-A-Park i Create-A-Skater modove napraviti, kao što im ime kaže, svoj park i podesiti skejtera po želji i zatim to podijeliti s ostalim igračima online. Uz to, online ćete se moći natjecati i s drugim igračima u nekoliko multiplayer modova i na ljestvicama i pokazati svima kako spajati pokrete za najviše bodova.

Tony Hawk's Pro Skater 1 and 2 izlazi 4. rujna ove godine za spomenute platforme, a Activision već sada svim zainteresiranim igračima nudi da odrade predbilježbe. Prodaju se dvije verzije - obična za 44,99 eura i Digital Deluxe koja za deset eura više uključuje neke kozmetičke dodatke i "jedinstvene sadržaje". PC verziju zasad možete nabaviti samo putem Epic Games Storea, dok se one za konzole nalaze u odgovarajućim trgovinama. Službene stranice u vrijeme pisanja nisu bile u funkciji, ali kada budu, moći ćete se zaputiti ovdje za više detalja.