New World odgođen za kolovoz, beta u srpnju

Premda je Amazonova masovka New World trebala zaživjeti do konca lipnja, tek u srpnju ćemo moći pristupiti zatvorenom beta testiranju, dok je sam izlazak pomaknut na 31. kolovoz

Damir Radešić srijeda, 17. veljače 2021. u 11:53

U svom novom obraćanju javnosti, developeri New Worlda su nas upoznali s promjenom plana izlaska spomenutog MMORPG-a. Kako sami kažu, od prošlogodišnjeg pokaznog testiranja kojem su pristupile stotine tisuća igrača, na temelju povratnih informacija istih je u igru uvrštena sva sila novih sadržaja i poboljšanja. Konkretno, sustav borbe je nadograđen, dodani su raznovrsniji zadaci što vrijedi i za oružja i opremu, dodano je pecanje, dodana je nova regija Reekwater, sustav proizvodnje je doživio neka poboljšanja, te je prema ranije zacrtanom programu dodana sva sila sadržaja u kasnijim stadijima New Worlda.

Premda su naporno radili i pokušali dostići rokove, već sada su svjesni kako im to neće poći za rukom, te da New World neće biti spreman za proljeće kako su se nadali. Zbog toga su ipak odlučili pomaknuti izlazak na 31. kolovoz što će im dati dovoljno vremena za sve nužne dorade i implementacije elemenata igrivosti, kao i završno poliranje bez kojeg malo koja igra ima ikakve šanse za uspjeh. Alpha testiranje će se stoga i dalje provoditi na američkim serverima, a europski bi se trebali otvoriti 30. ožujka, dok zatvorena beta započinje 20. srpnja.

U beti će igračima biti dostupan Ebonscale Reach, nova završna zona Aeternuma u kojoj prognana princeza okuplja vojsku koja bi mogla ugroziti čitav svijet. Također, moći ćemo zaigrati ekspedicije, koje u biti predstavljaju peteročlane instance s posebnim izazovima smještene u najtamnije zakutke ove fantazijske zemlje i za uspjeh je nužna koordinacija svih igrača. Ljubitelji PvP-a će se pak moći okušati u Outpost Rushevima, bitkama 20 na 20 u kojem osim samog borbenog umijeća valja razmišljati strateški i kontrolirati resurse. Opsežniji pogled na New World potražite u našoj nedavnoj najavi, dok se službene web stranice nalaze ovdje.