Novo izdanje originalnog Wastelanda izlazi krajem veljače

Putem društvenih mreža oglasio se inXile Entertainment i šef tima koji su rekli kada stiže nova verzija RPG-a koji je izašao prije 32 godine

Mateja Šop petak, 24. siječnja 2020. u 15:30

Drugog dana 1988. godine Interplay i Electronic Arts ponudili su igračima RPG imena Wasteland. Radilo se o znanstveno-fantastičnoj igri s otvorenim svijetom čija se priča odvijala u post-apokaliptičnom SAD-u. Radnja se odvijala 2087. godine, a oni koji su preživjeli nosili su se s posljedicama globalnog nuklearnog rata. Igra je izgledala ovako:

Redatelj i jedan od osnivača Interplaya, Brian Fargo, je 2002. godine odlučio otvoriti svoj studio i nastaviti s razvojem RPG-ova, ali prava na izradu nastavka je inXile Entertainment dobio tek deset godina nakon toga kada su pokrenuli Kickstarter kampanju za Wasteland 2. Sada dok čekamo Wasteland 3, tim, kao i glavni čovjek studija javili su da će nova verzija originala stići veoma brzo.

Wasteland Remastered prvi put je spomenut 2018. godine, ali se o njemu nije mnogo znalo. I dalje ne znamo mnogo, ali znamo da će 25. veljače igra postati dostupna za PC putem Steama, GOG-a i Windows trgovine, te da tim priprema verziju i za Xbox One (što nije čudno, jer je Microsoft, uz nekoliko drugih većih timova, prošle godine kupio inXile Entertainment).

Od poboljšanja i promjena možete očekivati novi izgled, zvuk, glazbu i ubacivanje paragrafa u igru, ali će gameplay i dizajn ostati prilično vjerni originalu, kaže razvojni tim. Nemamo vas na koje službene stranice uputiti, ni trailer i slike za vam pokazati, ali kako se bude bližio datum izlaska sigurni smo da ćemo to s vama moći podijeliti. Dok se to ne dogodi možete proučiti što se događa s Wastelandom 3, novim nastavkom koji stiže 19. svibnja i koji je 2016. godine također imao veoma uspješnu kampanju za prikupljanje sredstava za razvoj. Ako vam se ništa od toga ne radi, nego želite original iskusiti u izvornom obliku, GOG vam nudi tu opciju za 5,49 eura.