Platforma playerWON donosi video oglase u igre, EA i Hi-Rez Studios već potpisali ugovore

Nakon par mjeseci testiranja, playerWON kreće s radom, pa bi uskoro free-to-play naslovi na PC-u i konzolama mogli biti obogaćeni reklamnim video porukama

Damir Radešić petak, 2. srpnja 2021. u 14:36

Tvrtka Simulmedia je pokrenula platformu playerWON koja će oglašivačima omogućiti prikazivanje promidžbenih video poruka u igrama na konzolama i PC-u nalik na one koje viđamo u mobilnim naslovima. Pilot program je već zaživio u Smiteu, MOBA naslovu čiji je izdavač Hi-Rez Studios potpisao dogovor sa Simulmediom, a navodno je to isto napravio i veliki Electronic Arts. Prema planu, video oglasi će se prikazivati u free-to-play naslovima u kojima 90 posto igrača ne potroši ni lipe, dok su ciljana publika mlađe osobe između 18. i 34. godine starosti.

Čitav projekt ne bi imao smisla da potencijalni igrači/gledatelji ne bi dobili nešto zauzvrat, pa bi se njihovo vrijeme od 15 do 30 sekundi kompenziralo in-game predmetima, monetom ili nekim drugim bonusima, ali samo u slučaju da odgledaju video do kraja. Tehnologija koja sve pokreće je prilično jednostavno zamišljena, pa tako Simulmedia prikuplja oglase velikih oglašivača ciljanoj publici, dok developeri u igre implementiraju djelić koda zadužen za prikazivanje videa i odlučuju o nagradama koje gledatelj dobiva nakon što zasebni serveri verificiraju da su pogledani u cijelosti.

Ako je vjerovati izvješćima Simulmedie, igrači su voljni pogledati do deset promidžbenih poruka dnevno kako bi prisvojili nagrade. Do kraja godine bi playerWON trebao zaživjeti u otprilike dvanaestak igara, a ako se pokaže uspješnim, velika je vjerojatnost da će se uspjeti ugurati i u daleko zvučnije free-to-play naslove.