Prva veća zakrpa za Cyberpunk 2077 je usmjerena na stabilnost

CD Projekt Red ispunio je obećanje, pa su deset dana nakon isprike izdali prvu veću zakrpu za svoj novi RPG

Mateja Šop subota, 23. siječnja 2021. u 16:02

Prošlo je malo više od mjesec i pol dana otkad je Cyberpunk 2077 postao dostupan za igranje, a kao što je CD Projekt Red u svojoj isprici rekao, stigla je prva veća zakrpa za igru. Njihov ambiciozan, ali ne u cijelosti dovršen RPG imao je problematičan izlazak, posebice na originalnim PlayStation 4 i Xbox One konzolama, što znači da se za sad razvojni tim iz Poljske mora usmjeriti na to da igra na svim platformama što bolje radi.

Zakrpa koja se krije iza brojke 1.1 postavlja temelje za brojne druge koje će sigurno nakon nje stići i bavi se stabilnošću i ispravcima najproblematičnijih bugova. Sam popis promjena koji je tim objavio nije pretjerano dugačak, ali nismo ni očekivali značajnije promjene ili ubacivanje novih sadržaja.

"U ovoj zakrpi usmjerili smo se na razna poboljšanja kod stabilnosti igre. Nastavit ćemo se time baviti i u zakrpi 1.2, kao i u nadolazećim nadogradnjama. Istovremeno, nastavit ćemo s ispravljanjem bugova koje pronalazite i uzimati u obzir vaše povratne informacije o tome kako da poboljšamo cjelokupno iskustvo."

Unatoč svim problemima koje je Cyberpunk 2077 imao - bugovi, problemi s performansama, uklanjanje iz PSN trgovine, zahtjevi za povratom novca, tužbe - CD Projekt Red se ne mora brinuti za novce. Prema zadnjim brojkama koje su objavili 20. prosinca, igra je premašila 13 milijuna prodanih primjeraka, a sada je ona sigurno veća. S druge strane, reputaciju koju su ekspresno izgubili kod nekih igrača morat će pokušati vratiti tijekom 2021. godine. Njihov novi RPG svakako ima potencijala, a hoće li ga mijenjati i dorađivati, i koliko, moći ćemo vidjeti krajem godine.

Cyberpunk 2077 izašao je 10. prosinca za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a uz pomoć backwards compatibilityja mogli su ga igrati igrači i na novim konzolama. Trenutno igru možete kupiti samo za PC i Microsoftove konzole, budući da igre još uvijek nema u PSN trgovini, a sve što vas možda zanima o igri možete pronaći na službenim stranicama.