Resident Evil 2 Remake uskoro dobiva kratak demo

Za one koji ne mogu dočekati kraj mjeseca Capcom priprema demo verziju za reizdanje popularnog survival horora

Mateja Šop utorak, 8. siječnja 2019. u 20:50

Dvadeset i jednu godinu nakon izlaska mnogima dragog survival horora izaći će njegovo reizdanje. Capcom je ugodno iznenadio njegove ljubitelje za vrijeme prošlogodišnjeg sajma E3 kada je najavio Resident Evil 2 Remake. Nova verzija je u pripremi za moderne sustave što naravno znači poboljšan izgled, kontrole i zvuk, dok ostatak ostaje vjeran originalu.

Datum obljetnice, a time i izlaska nove igre je sve bliži, no oni koji ne mogu do tada pričekati i žele što prije uskočiti u cipele Leona Kennedyja i Claire Redfield moći će isprobati demo. Na službenom blogu i društvenim mrežama pojavila se vijest vezana uz Resident Evil 2 "1-Shot" Demo i malo detaljnije objašnjenje o čemu se točno radi.

Od 11. siječnja svi zainteresirani igrači će na računalima, PlayStationu 4 i Xboxu One moći preuzeti ovaj demo u kojem će dobiti pola sata za istraživanje policijske postaje u Raccoon Cityju. Leon mora pokušati dokučiti što se počelo događati, zašto su svi ti monstrumi odjednom pojavili, gdje su mu kolege isparile i usput bi bilo dobro da sačuva živu glavu i pobjegne. U tih pola sata imati jedan cilj za ispuniti (nije još rečeno koji), a ako ne uspijete gubite pristup demo verziji nakon što vrijeme istekne. Ako vam se dogodi da vas zombiji dokrajče možete nastaviti, ali ćete izgubiti dragocjeno vrijeme. "Igrajte brzo i pažljivo ako želite vidjeti završetak demo verzije", stoji u objavi.

Neovisno o tome izvršite li svoj zadatak ili ne, kad tih pola sata istekne moći ćete pogledati trailer koji će biti ekskluzivan za demo verziju igre. Resident Evil 2 Remake izlazi 25. siječnja za spomenute platforme, a demo će biti moguće preuzeti do kraja mjeseca. Sve ostalo što je Capcom do sada objavio o tom survival hororu možete pronaći na službenim stranicama.