RPG GreedFall izgleda obećavajuće u novom gameplay traileru

Razvojni tim Spiders i izdavač Focus Home Interactive pokazali su nam kako će izgledati mehanike u ovoj novoj igri

Mateja Šop četvrtak, 8. kolovoza 2019. u 06:00

Prije manje od mjesec dana pisali smo o četvrtom projektu razvojnog tima Spiders, kolonizacijskom RPG-u GreedFall, jer nam su nam oni zajedno s izdavačem Focus Home Interactive rekli kada ćemo ga moći zaigrati. Danas stižu nove vijesti, ali u video obliku s detaljima o tome kakav će biti gameplay i što nas sve čeka u novom svijetu imena Teer Fradee.

Kao što smo tada bili rekli, sada nakon gledanja gameplayja možemo potvrditi da su ambicije tima s godinama svakako rasle, a možda će upravo u ovom pokušaju uspjeti prenijeti ono što smatraju da bi igre u tom žanru trebale imati. Smatraju da je stvaranje likova i odabir osnovnih vještina i talenata samo početak, pa žele igračima omogućiti da budu sve po malo ili specijalizirani u jednom području.

Što se oružja tiče, također možete odabrati kombinacije koje vam se najviše sviđaju: teški oklopi i velika oružja za premlaćivanje protivnika, sablje i mačevi za brzo kretanje po bojištu ili napadi iz daljine korištenjem magije i postavljanjem zamki. Zanimljivo je da možete pauzirati borbu u bilo kojem trenutku i strateški odlučiti sljedeće poteze i vještine koje će vam osigurati pobjedu. Kao i u drugim RPG-ovima, novi svijet nećete istraživati sami, nego će vam se pridružiti saveznici koji imaju svoje ciljeve i motive, pa ako im se ne sviđa što radite ili pričate, otići će ili vas čak i napasti.

Borba nije jedini pristup rješavanja problema u Teer Fradeeu, nego možete odabrati diplomaciju i utjecati na razne frakcije i njihove planove. GreedFall svakako izgleda obećavajuće, ali isto se moglo reći i za sve prijašnje uratke ovog tima. Nadamo se da su ovog puta pronašli uspješnu formulu i da će njihov četvrti RPG privući velik broj igrača kad izađe 10. rujna za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Za predbilježbe i sve druge informacije zaputite se ovdje, a spomenuti trailer možete pogledati u nastavku.