RPG Pathfinder: Kingmaker izlazi krajem rujna

Izdavač Deep Silver objavio datum izlaska za cRPG smješten u fantazijskom svijetu Pathfindera, a uz to je otvorio i predbilježbe

Mateja Šop subota, 21. srpnja 2018. u 07:00

Razvojni tim Owlcat Games je početkom lipnja prošle godine pokrenuo Kickstarter kampanju u kojoj su tražili sredstva za razvoj RPG-a temeljenog na tabletop RPG svijetu poznatog kao Pathfinder. Svoju su igru predstavili kao cRPG rađen po uzoru na klasike kao što su Fallout 1 i 2, Baldur's Gate i Arcanum. Spoj te dvije stvari bio je dovoljan da prikupe gotovo 910 tisuća američkih dolara, a kao što su bili predvidjeli kada su je prezentirali igraćoj javnosti, igra stiže veoma brzo.

Bilo je rečeno kako će biti spremna u kolovozu ove godine i nisu puno ni pogriješili. Izdavač Deep Silver objavio kako će igra biti dostupna 25. rujna, a zainteresirani igrači od danas mogu kupiti jednu od četiri verzije koje su pripremili. Najprije možete pogledati trailer koji se bavi sadržajem kojeg će Pathfinder: Kingmaker imati:

Igra koristi izometrijsku perspektivu, možete pauzirati akciju u bilo kojem trenutku i sa sobom na avanturu vodite razne kompanjone s kojima ćete se susresti. Radnja se odvija u dijelu zvanom Stolen Lands, a najveća posebnost koju igra ima je stvaranje vlastitog carstva na tom području. Vaše odluke imat će efekt na sam gameplay - od onoga što budete gradili do promjena koje će vaš lik zbog njih doživjeti.

Kao što smo spomenuli, Pathfinder: Kingmaker moguće je kupiti u četiri različite verzije: Explorer, Noble, Royal i Imperial. Prva uključuje samo igru i prodaje se po cijeni od 39,99 eura. Noble verzija uz to ima nešto što su nazvali "Premium Digital Download" i što uključuje dva itema koji će "pomoći budućim avanturistima, ali koji nisu dizajnirani da remete balans igre", zatim dva dodatna portreta te digitalnu knjižicu s umjetninama i glazbu iz igre. Ova će vas verzija koštati 54,99 eura.

Royal verzija, uz sve što Noble verzija sadrži, ima još digitalnu mapu Stolen Landsa, Adventure Module kojeg je dizajnirao Chris Avellone te crvenu pandu koja će vam poslužiti kao ljubimac i pratiti vas unutar igre. Royal verzija se prodaje po cijeni od 69,99 eura, dok za 84,99 eura možete kupiti Imperial verziju koja ima sve ono što i Royal, uz dodatak Season Passa.

Ako ste zainteresirani, igru možete kupiti na Steamu, gdje ćete pronaći i nešto detaljnije opise o sadržaju svih verzija. Sve drugo možete proučiti na službenim stranicama, a za kraj vas čeka trailer koji ukratko prikazuje ovaj fantazijski svijet.