Službeno potvrđen Crysis Remastered, stiže i na Switch

Nakon što su internetski detektivi prokopali po službenim stranicama i prije vremena objavili vijest, Crytek je povrdio poboljšanu verziju kultne pucačine i objavio okvirni datum izlaska

Mateja Šop četvrtak, 16. travnja 2020. u 22:02

Prije par dana je službeni Twitter profil za Crysis nakon malo manje od tri i pol godine tišine objavio svoj prvi cvrkut. Igrači su se odmah uzbudili i očekivala se najava nove igre ili barem nove verzije ove kultne pucačine koja dan danas muči računala i služi kao benchmark. Razvojni tim Crytek od početka je bio poznat po tome da zna napraviti impresivan grafički engine, a ova je igra 2007. godine to podigla na novu razinu.

Službena potvrda i objava stigle su danas, a puno verzije nove igre je Crysis Remastered. Jedan korisnik na Twitteru prvi je zapazio igru kopanjem po službenim stranicama, ali nismo dugo morali čekati da se Crytek oglasi. "Crysis Remastered donosi nove grafičke mogućnosti, teksture visoke kvalitete, i posebnu soluciju CRYENGINE-a za ray tracing, te stiže na PC, PlayStation, Xbox i prvi puta na Nintendo Switch".

Osim što je poznata po tome da se igrači i danas šale na račun svojih konfiguracija s pitanjem "Može li pokrenuti Crysis", ova je pucačina igračima dala veliku slobodu kretanja, raznolik pristup borbi, moćno odijelo koje nudi brojne nadogradnje koje možete mijenjati usred borbe, mogućnost podešavanja arsenala kojeg nosite sa sobom i napredan AI koji se prilagođavao onome što radite. Osim igrača, kritičari su igru obasuli pohvalama i još uvijek se nalazi na listama najboljih igara.

Crysis Remastered nema točan datum izlaska, ali bi trebao izaći ovog ljeta za sve spomenute platforme. Za par mjeseci ćemo svi opet moći provjeravati pokreću li naša računala Crysis, a konzolaši će uživati u optimiziranim iskustvima za svoje platforme ovisno o tome koja što nudi. Iako se Crytek nije izjasnio, vjerujemo da spremaju verzije i za nove generacije konzola, ali s obzirom na trenutno stanje u svijetu, morat ćemo pričekati za dugoročne planove. Svi koji žele biti u toku mogu pratiti službene stranice.