Starfield je odgođen do rujna, potvrdila Bethesda

Obzirom na opći nedostatak vijesti o Starfieldu koji se trebao pojaviti u prvoj polovini ove godine, odluka o odgodi nikoga nije previše iznenadila

Damir Radešić četvrtak, 9. ožujka 2023. u 11:30

Jedan od očekivanijih naslova ove godine je svakako Starfield, SF RPG kojeg potpisuje Bethesda, tvorci ponajboljih igara ovog žanra. Iako je prema priznanju samih autora, intenzivniji rad na Starfieldu započeo nakon izlaska Fallouta 4 iz 2015., naznake da bismo ga mogli zaigrati su se pojavile tek prošle godine. Kako znamo, i nakon toga je došlo do odgode, pa su neka nagađanja govorila o prvoj polovini ove godine, no Bethesda je u svojoj novoj objavi odlučila prekinuti šutnju i obznanila da je 6. rujan službeni datum izlaska ovog RPG-a od kojeg igrači očekuju mnogo.

U prigodnom videu fanovima se obratio Todd Howard koji kaže da su i sami iznenađeni koliko je ovaj projekt velik, te da će dodatne informacije o Starfieldu objaviti 11. lipnja za kada je zakazana nova prezentacija. Navodno je toga poprilično i premda će Starfield sadržavati prepoznatljiv Bethesdin ugođaj, Howard kaže da je na neki način i vrlo unikatan.

Premda ova "tiha" odgoda nema službenog objašnjenja, izgledno je da su nedavna otpuštanja radnika u Microsoftu u čijem je sastavu i Bethesda ipak uzela danak.

Kako smo prije nešto manje od godinu dana pisali, Starfield je neslužbeno prozvan "Skyrim u svemiru" uz veliki naglasak na istraživanje koje će nam podariti nadogradnje i resurse za brojne aktivnosti poput izgradnje postaja ili preinaka na našem istraživačkom brodu. Dakako, obzirom da na igri radi Bethesda, logično je očekivati i vrlo razgranatu priču uz mnoštvo dijaloga koji su još prošle godine dosegli preko 140.000 rečenica.

Potpuno očekivano, Starfield je najavljen za PC, te za Xbox Series X|S kao jedinu konzolu na kojoj će se pojaviti, a premda su se vlasnici PlayStationa 5 nadali da će u nekom trenutku biti najavljena i inačica za njihove igračke, trenutno ne postoje nikakve naznake da Bethesda i Microsoft o tome uopće razmišljaju.