Strategija Anno 1800 besplatna tijekom vikenda, a ima i novi DLC, baš kao i Maneater

Ubisoft je objavio The High Life, posljednji DLC treće sezone odličnog graditeljsko-menadžerskog naslova Anno 1800, dok suludi Maneater dodatkom Truth Quest završava priču kampanje

Damir Radešić srijeda, 1. rujna 2021. u 21:32

Ubisoft se proteklih godina profilirao kao izdavač koji mnogo ulaže u svoje igre i uz sugestije zajednice, podržava ih godinama nakon inicijalnih izdanja. Jedna od takvih je i Anno 1800, posljednji izdanak poznatog serijala kojeg smo zaigrali u travnju 2019., a isti je upravo dobio finalni dodatak tekuće treće sezone The High Life.

Dakako, kao i ranije, ukoliko ste vlasnik sezonske propusnice, spomenuti DLC će biti aktiviran automatski, a možete ga nabaviti i zasebno na Epic Games Storeu, stranicama Ubisofta ili putem Ubisoft Connecta za 8,99 eura. Ukratko, kako mu i ime dade naslutiti, u The High Lifeu ćemo dobiti priliku izgradnje masivnih nebodera, zajedno s liftovima kao novim konstrukcijskim elementima. Posebnost je Skyline Tower, najviša građevina u igri koja predstavlja prestižno dostignuće, a developeri su priredili i neke nove dekorativne elemente poput zračnih balona.

Anno 1800 nas vodi na sam početak industrijske revolucije u 19 stoljeću, a kao i sve igre ovog serijala predstavlja unikatan spoj strategije i izgradnje gradova. Posebnu čar daje mu viktorijanski stil arhitekture, kao i neki novi elementi igrivosti poput turizma, nacrta i utjecaja industrijalizacije na okoliš kojim se prethodna izdanja nisu bavila. Ukoliko još niste zaigrali ovaj odličan naslov, topli savjet da bacite oko na našu recenziju i prijavite se na Ubisoft Connect obzirom da je Anno 1800 tijekom vikenda potpuno besplatan za isprobavanje.

Ekipa Tripwire Interactiva je pak odlučila zaključiti priču o Maneateru, igri u kojoj kao osvetoljubivi morski pas jedemo i udaramo sve koji nam stanu na put i to za divno čudo, kako smo svojedobno i pisali, sasvim solidno funkcionira. Pomalo je čudno da smo na završno poglavlje morali čekati preko godinu dana, ali vjerujemo da će oni koji su svojedobno bili zagrijani za krvavu zabavu koju Maneater pruža izdvojiti 12,74 eura na Steamu (na Epic Games Storeu dva eura više) za Truth Quest.

Kako biste Truth Quest zaigrali, potrebno je dovršiti originalnu kampanju, a da previše ne kvarimo kako ista završava, recimo da je naša psina otkrila kako više nije najmoćnije biće koje pliva morima i zaputit će se u nove vode uz obavezno evoluiranje obzirom da nas očekuju još snažniji neprijatelji i novi izvor kalorija - vojno osoblje obližnje vojne pomorske baze.