Tri Battlefielda odlaze u povijest

Battlefield 1943 i Battlefield: Bad Company 1 & 2 se povlače iz prodaje krajem travnja kao dio priprema za gašenje njihovih online servisa koncem godine

Damir Radešić srijeda, 22. ožujka 2023. u 10:49

Nakon uspješnog Battlefielda 1942, njegovog spin-offa Battlefield Vietnam, te drugog punokrvnog nastavka i ne baš hvaljenog futurističkog Battlefielda 2142, ovaj FPS serijal je skrenuo prema konzolama što nam nikako nije bilo drago. Naime, Electronic Arts je inzistirao da Battlefield 1943 i Battlefield: Bad Company budu (neopravdano) ekskluzivno vezani uz konzole, no glas javnosti je bio prevelik da bi ga se ignoriralo, pa je ovaj serijal s Bad Company 2 ponovo stigao i do igrača na PC-u i ostvario ogroman uspjeh. Ipak, kako je od spomenutih prošlo više od 13 godina, ne čudi nova objava Electronic Artsa o povlačenju iz prodaje i naknadnom gašenju online servisa.

Konkretno, od 28. travnja više neće biti moguće kupiti Battlefield 1943, Battlefield: Bad Company i Battlefield: Bad Company 2, a posljednji čavao stiže 8. prosinca kada će i serveri biti u potpunosti ugašeni. Valja naglasiti kako to ujedno znači da će Battlefield 1943 obzirom da je "online only" postati u cijelosti neigriv, no nakon tog datuma će u preostala dva naslova biti moguće zaigrati solo kampanje.