Unity of Command II dodatkom Barbarossa otvara istočno bojište

Nakon Blitzkriega, odlična domaća potezna strategija Unity of Command II je dobila još jedan DLC koji nas vodi u operaciju Barbarossa, masivnu invaziju Trećeg Reicha na Sovjetski Savez

Damir Radešić četvrtak, 22. travnja 2021. u 14:35

Unity of Command II nas je krajem 2019. oduševio, ne samo iz patriotskih razloga, već i zbog same igrivosti, te predane zajednice koja je nedugo nakon izlaska počela izbacivati vlastite scenarije i mape. Drugim riječima, onaj kojeg privuče ovaj svijet taktičkog nadmudrivanja ima što raditi godinama, a ekipa 2x2 Gamesa dodatno dolijeva ulje na vatru vlastitim dodacima. Tako smo krajem prošle godine dobili priliku zaigrati Blitzkrieg u kojem smo se u 13 scenarija pozabavili osvajanjem Poljske, zapadnih zemalja Europe i Balkana, a sada je red za nastavak naše ekspanzije na mnogo opasnijem terenu.

Dodatak Barbarossa, koji je od jučer dostupan, nas vodi u invaziju Sovjetskog Saveza za koju znamo kako je završila. Umjesto da se autori fokusiraju na sve godine ratovanja, pred nama je 23 povijesno temeljena scenarija od ljetnih uspjeha koji su započeli 22. lipnja 1941., opsade Sevastopola i Odese, pa sve do zaustavljanja njemačke mašinerije pred vratima Moskve krajem godine. Uz njih, dodano je nekoliko alternativnih misija poput zauzimanja sovjetske prijestolnice, kao i dvadesetak novih jedinica uključujući one njemačkih saveznika, nova vozila, poglavito na sovjetskoj strani, nove karte, te novi močvarni teren s kojim će muku mučiti naša grupa armija Sjever i Finci.

U svakom slučaju, sasvim dovoljno razloga da, po ne znamo ni sami koji put, zagrijemo motore naših tenkića i krenemo na istok. Sam DLC se prodaje po cijeni od 8,19 eura i za igranje je potreban izvorni Unity of Command II kojeg je trenutno moguće nabaviti uz prigodnih 50 posto popusta, dok čitav paket koji uključuje UoC II, dodatke Blitzkrieg i Barbarossa, te soundtrack, trenutno košta 29,66 eura što je mala cijena za sata i sate zabave, ali i živciranja zbog pogrešno odigranih poteza.