Warhammer 40K RTS Battlefleet Gothic: Armada 2 u prodaji

Tri godine nakon Battlefleet Gothica: Armada ponovo imamo priliku okušati se u svemirskim napucavanjima kapitalnih brodova iz fantazijske franšize Warhammer 40K u sadržajno bogatijem nastavku

Damir Radešić subota, 26. siječnja 2019. u 18:02

Battlefleet Gothic: Armada nas je 2016. godine odveo u dio svijeta Warhammera 40K za koje čak ni neki poznavatelji tematike nisu bili svjesni da postoji. Naime, riječ je preradi stolne igre u kojoj smo vodili bitke kapitalnim brodovima Chaosa, Imperiuma, Eldara i Orksa koja nije toliko popularna kao igre s klasičnim "kopnenim" figuricama. Obzirom da je prerada potonjih u svijetu video igara masa, majstori iz Tindalos Interactivea su napravili dobar potez uočivši priliku i na kraju krajeva, odradili odličan posao koji nas je upoznao s mnogima neviđenim segmentom ove epske fantazije.

Uz odličan prijem kod publike i kritike, nastavak je logičan slijed događaja i s današnjim danom je završen tri godine dug razvoj Battlefleet Gothica: Armada 2 kojeg možete nabaviti putem Steama po cijeni od 39,99 eura. Kao podloga je poslužilo okruženje  13th Black Crusadea, a autori su u igru uvrstili svih dvanaest frakcija iz originalne stolne igre i njenih dodataka. Kroz tri kampanje fokusirane na Tyranidse, Necronse i Imperium, istraživat ćemo sustave unutar Eye of Terrora zajedno sa ili protiv poznatih likova kao što su Belisarius Cawl i Gulliman. Same bitke su u drugom poglavlju mnogo veće uz dodatno prilagođenu igrivost, dok su posebnu pažnju posvetili multiplayeru i balansiranju strana obzirom da je i broj frakcija tri puta veći nego u originalu.