Warner Bros uklonio zaštitu Denuvo iz Hitmana 2

Prema stranicama igre na Steamu i portalu SteamDB, Hitman 2 je od neki dan oslobođen tereta zvanog Denuvo kojeg nekako često spominjemo u posljednje vrijeme

Damir Radešić četvrtak, 31. siječnja 2019. u 15:58

Ne tako davno pisali smo kako se popisu igara koje koriste Denuvo tehnologiju koja otežava piratiziranje (ali ga u većini slučajeva ne zaustavlja) pridružio Metro Exodus. Tada smo spomenuli da izdavači i developeri vole Denuvo bez obzira što je prema velikoj većini testova ova zaštita glavni krivac za slabije performanse, te je vidljivo da igre rade brže i brže se učitavaju nakon što ih developeri zakrpom uklone obzirom da je implementirana u sam kod igre. Proces uklanjanja započinje nakon što se pojavi piratizirana verzija, za tjedan, dva, mjesec nakon izlaska, dok se ista u slučaju Hitmana 2 pojavila čak i ranije.

Prema stranicama crackwatch.com, Hitman 2 se u piratskom izdanju pojavio 10. studenog prošle godine, dok je legalna verzija krenula u prodaju 13. studenog što zasigurno nije oduševilo izdavače koji su ipak računali na nešto više vremena. Dobra vijest u čitavoj priči glasi kako su Warner Bros i IO Interactive sada uklonili Denuvo iz igre što bi trebalo dovesti do porasta performansi. Naime, sudeći po kritikama, Hitman 2 je bolovao od problema s optimizacijom u nebrojenim scenama što ukazuje na Denuvo, iako relevantna mjerenja igre sa i bez zaštite još uvijek nisu obavljena da bismo sa sigurnošću uprli prstom u smjeru austrijske tvrtke Denuvo Software Solutions GmbH.