Watch Dogs: Legion dobiva multiplayer u prosincu

Nadolazeći Watch Dogs: Legion će početkom prosinca dobiti besplatnu nadogradnju koja u svijet igre donosi online multiplayer komponentu

Damir Radešić četvrtak, 8. listopada 2020. u 11:15

Ubisoft je objavio novi promotivni video kojim nas uvodi u priču Watch Dogsa: Legion, novog poglavlja akcijsko avanturističkog serijala. U spomenutom je sudbina Londona stavljena u ruke igrača nakon što nepoznati entitet Zero-Day uspijeva uvjeriti javnost da je za niz bombaških napada koji su uništili London odgovorna hakerska skupina DedSec, a na nama je da razotkrijemo istinu i skinemo ljagu s naših boraca za slobodu. U tim nastojanjima imat ćemo priliku kontrolirati nekolicinu likova koje regrutiramo napretkom, a valja naglasiti da ih isto tako možemo i trajno izgubiti ukoliko ne pripazimo, što, prema riječima autora, unosi dodatnu dozu dinamike u razvoju priče. Misije koje ćemo dobivati možemo rješavati kad god zaželimo, čime su nam dane slobodne ruke u istraživanju otvorenog svijeta Londona i sudjelovanje u sporednim aktivnostima.

Osim uvoda u priču, Ubisoft je objavio kako 3. prosinca planiraju nadograditi Legion besplatnim dodatkom fokusiranim na novi Online multiplayer način igranja, koji samo manji dio unaprijed zacrtanih planova kojima će u mjesecima nakon izlaska autori obogaćivati ovaj svijet. U spomenutom ćemo imati priliku udružiti se s tri ostala igrača i kooperativno harati Londonom istražujući njegove tajne i uplitati se u brojne aktivnosti uključujući nove Tactical Ops misije, sudjelovati u specijalno dizajniranim scenarijima za dva do četiri igrača što će nas ponukati na slaganje savršenih timova za obavljanje raznih zadataka, te se upustiti u deathmatch PvP pod nazivom Spiderbot Arena.

Prema planu, iduće godine će u Legion biti dodani novi likovi s novim sposobnostima, nove misije i novi Game Plus način igranja, a igrači koji kupe Season Pass za Watch Dogs: Legion dobivaju dodatak Bloodline, novi lanac pričom povezanih zadataka koji uključuju Aidena Pearcea iz originalih Watch Dogsa, Wrencha iz Watch Dogsa 2, te dva svježe otkrivena lika, Darcy, pripadnicu Assassin Ordera i Minu koja će moći kontrolirati umove ostalih likova.

Treći nastavak Watch Dogsa će biti pušten u prodaju 29. listopada u verzijama za Xbox One, PlayStation 4, Stadiu i PC, a na potonjoj platformi će biti dostupan putem servisa Uplay i Epic Games Storea. Uz njih, igra će biti dostupna i putem pretplatničkog servisa Uplay+, kao i na konzolama Xbox Series X 10. studenog, odnosno 12. studenog za PlayStation 5 u digitalnom izdanju i desetak dana kasnije u klasičnom fizičkom, a dodatne detalje o svemu potražite na službenom webu.