XCOM 2 dobiva besplatan DLC koji spaja priču između prve dvije igre

Firaxis slavi šestu obljetnicu izlaska reboota ovog strateškog serijala izdavanjem besplatnog sadržaja kojim će proširiti priču

Mateja Šop srijeda, 3. listopada 2018. u 20:08

Prije malo manje od šest godina, točnije 12. listopada 2012. godine izašao je XCOM: Enemy Unknown. Razvojni tim Firaxis i izdavač 2K zajedno su udahnuli novi život u strateški serijal u kojem se čovječanstvo bori protiv vanzemaljske prijetnje, a kritičari i igrači bili su podjednako oduševljeni. Ta je igra dobila odličnu ekspanziju Enemy Within, a 2016. godine dobili smo nastavak XCOM 2 i u kolovozu prošle godine ogromnu ekspanziju War of the Chosen.

Jučer je dizajner koji je radio na obje igre, Jake Solomon, putem svojeg Twitter profila rekao kako će uskoro reboot proslaviti šesti rođendan i priupitao svoje kolege da li bi htjeli pripremiti nešto posebno za tu prigodu. Nismo točno znali na što se to odnosi, ali nije trebalo dugo da saznamo. Firaxis je pripremio veliki DLC kojeg će privremeno nuditi besplato.

Od idućeg utorka, svi igrači koji su kupili XCOM 2: War of the Chosen moći će besplatno preuzeti i zaigrati nešto što se zove Tactical Legacy Pack DLC. Iako je ponuda vremenski ograničena, imat ćete nešto manje od dva mjeseca za to napraviti, pa ne bi trebalo biti problema. U službenoj objavi se spominje jedino Steam verzija igre, pa se ne zna točno hoće li Firaxis i 2K ponuditi ovaj DLC PS4 i Xbox One igračima.

Što možete očekivati od sadržaja? Za početak, malu kampanju od nekoliko misija koja će se pozabaviti spajanjem priče između prvog i drugog nastavka reboota. Za one koji ne znaju, premisa XCOM-a 2 je da su vanzemaljci, unatoč vašim uspjesima u originalu, ipak pobijedili i na početku druge igre se upoznajete s malom grupom onih koji su se odlučili protiv okupatora nastaviti boriti iz sjena. Kako su došli do te ideje i funkcionirali bez vaših naredbi otkrit ćemo kroz četiri misije.

DLC uključuje i offline mod koji će vam dopustiti da odigrate dnevne izazove iz War of the Chosena kad god vi to želite uz niz sve težih misija koje se zovu Resistance Archives. Skirmish mod će vam omogućiti da stvorite sami svoje misije i dijelite ih s drugim igračima, a stižu i nova oružja, oklopi i mape. Za kraj je tim pripremio novi soundtrack kojeg su napravili po uzoru na originalni X-Com: UFO Defense, a ako vam je draža bila glazba iz Enemy Unknowna moći ćete slušati i to.

Ako želite vidjeti kako će to sve izgledati, bacite oko na video ispod teksta. Kao podsjetnik, za besplatno preuzimanje ovog DLC-a morate imati i XCOM 2 i War of the Chosen u svojoj kolekciji i imate do 3. prosinca za njegovo preuzimanje. Nakon tog datuma će se Tactical Legacy Pack prodavati po cijeni od 7,99 eura. Sve druge informacije o XCOM-u potražite ovdje.