Editor za programiranje u hodu, Replit osigurao investiciju od 100 milijuna dolara

Replit, IDE startup koji razvija alat za generiranje koda kojeg pokreće AI, pod nazivom Ghostwriter, prikupio je ovaj tjedan, gotovo 100 milijuna dolara

Tomislav Stanković petak, 28. travnja 2023. u 07:05

Ovo je druga runda investicija koju je Replit do sada prikupio. Iz toga je očito kako generativna AI tehnologija nastavlja privlačiti investitore.

Ukupno se radi o nešto više od 200 milijuna dolara koji će biti usmjereni na daljnji razvoj glavne jezgre proizvoda tj. širenje Replitovih usluga u oblaku i “poticanje inovacija” u AI-u, prenosi TechCrunch.

Replit je kolaborativni IDE koji podržava više od stotinjak programskih i skriptnih jezika, uključujući JavaScript, Python, Go i C++. Osim web sučelja nudi i mobilnu aplikaciju.

Neovisno o sučelju korisnici imaju mogućnost istovremeno dijeliti zajednički radni prostor te uređivati datoteke u stvarnom vremenu.

Najveća njegova vrijednost krije se iza značajke Ghostwriter, koju pokreće AI model obučen na javno dostupnom kodu. On može davati prijedloge i objašnjavati kod ovisno o kontekstu onoga što korisnici upisuju.