Google Chrome prestaje s podrškom za Windows 7 i 8.1

Google poručuje korisnicima Windowsa 7 i 8.1 da prije veljače prijeđu na noviji operativni sustav, jer inače neće moći koristiti najnoviju verziju Chromea

Matej Markovinović srijeda, 26. listopada 2022. u 06:00

Google će objaviti konačnu verziju svog popularnog preglednika Chromea za Windows 7 i Windows 8.1 u veljači sljedeće godine te će tako službeno završiti s podrškom za Microsoftove starije operativne sustave.

„S izdavanjem Chromea 110 (prethodno zakazano za 7. veljače 2023.), službeno ćemo prekinuti podršku za Windows 7 i Windows 8.1. Morat ćete osigurati da vaš uređaj ima sustav Windows 10 ili noviji kako biste nastavili primati buduće verzije Chromea“, navode iz Googlea.

Starije verzije Chromea na Windowsu 7 i 8.1 nastavit će raditi, ali će zbog nedostatka ažuriranja i zakrpi potencijalno predstavljati sigurnosni rizik. Kako prenosi The Verge, riječ je o značajnom problemu, jer se pretpostavlja da „sedmicu“ koristi još barem 100 milijuna ljudi.

„Ako trenutno koristite Windows 7 ili Windows 8.1, preporučujemo vam da prijeđete na podržanu verziju Windowsa kako biste bili sigurni da ćete i dalje primati najnovija sigurnosna ažuriranja i značajke Chromea“, poručuju iz Googlea.