Interaktivna karta praćenja zaraze COVID-19 u Hrvatskoj

Hrvatska kompanija GDi razvila je besplatnu verziju web portala koja korisnicima pruža jasni uvid u širenje koronavirusa

Sandro Vrbanus utorak, 24. ožujka 2020. u 20:00

Sukladno ozbiljnosti situacije s aktualnom rastućom pandemijom koronavirusa, hrvatska ICT kompanija GDi razvila je besplatnu verziju web portala koja korisnicima pruža jasni uvid u širenje koronavirusa.

Interaktivni portal daje redovito ažurirane informacije o potvrđenim slučajevima te donosi broj aktivnih slučajeva, kao i izliječenih i umrlih. Podaci su prikazani na interaktivnim grafikonima i mapi Hrvatske, a dostupne je podatke moguće analizirati po županijama ili danima.

Interaktivna karta se nalazi na ovom linku.

Portal prikuplja podatke svih relevantnih zdravstvenih organizacija i prati sve promjene vezane uz praćenje virusa od Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske. Izvor informacija korištenih za izradu i održavanje interaktivne karte za Hrvatsku je Službena stranica Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu, koronavirus.hr. Podaci za svijet dolaze od sveučilišta Johns Hopkins University (JHU).

O sličnim rješenjima na kojima se mogu pronaći podaci i karte za praćenje širenja pandemije u cijelom svijetu već smo izvještavali ovdje.