Nedostaje vam ured? Postoji web stranica koja ga može simulirati

Rad od kuće nekima je blagoslov, a nekima kazna. Ovim potonjima, kojima nedostaje radna atmosfera i ambijentalna buka koja ide uz rad u open space uredu svidjet će se ovaj simulator

Sandro Vrbanus utorak, 14. travnja 2020. u 07:00

Velika je vjerojatnost da u ovom trenutku i vi radite od kuće umjesto iz ureda na koji ste navikli. Isto tako, nekada vam možda i nedostaju kolege, razgovori uz kavu, općenito atmosfera u kojoj radite okruženi drugim ljudima – koji, pak, telefoniraju, tipkaju, printaju dokumente, toče vodu iz aparata i slično.

Spadate li među one kojima tišina doma nije privlačna kao ambijentalna buka u uredu, imamo rješenje za vas. Na webu, naime, postoji simulator ureda, imisstheoffice.eu. Na ovoj stranici otvorit će vam se prikaz virtualnog ureda s nekoliko radnih mjesta. Sami možete u donjem desnom uglu odabrati koliko kolega u njemu želite imati (najviše je 10).

Interaktivna simulacija

Nakon odabira broja kolega možete pokrenuti stvar klikom na "play" tipku i potom kroz zvučnike ili slušalice doživjeti atmosferu, baš kao da se nalazite na poslu. Tu i tamo čut ćete virtualne kolege kako jedu, tipkaju, razgovaraju, a u pozadini će uglavnom stalno biti neka ambijentalna buka i "radna atmosfera".

Dodatno, klikom na dijelove ureda možete donekle i kontrolirati ono što čujete – interaktivna su i računala, stolci, stolovi… sve je otvoreno za istraživanje i podešavanje prema vlastitim preferencijama. Dok ste kod kuće u karanteni ovako se barem nakratko možete u mislima vratiti na posao. Ako baš jako želite.

Anketa Glasanje do 21.4.2020. Glasanje zatvoreno

Ukupni broj glasova: