Što možete učiniti kada vam neki portal preuzme Facebook status?

Iako svatko za sebe može definirati jel njegova objava na Facebooku javna i svima vidljiva ili je za određeni krug prijatelja, što bi učinili ako netko prenese "public" objavu mimo vaše volje?

Miro Rosandić subota, 23. prosinca 2017. u 15:00

Stariji čitatelji Buga sigurno pamte Igora Bereckog Doca, našeg suradnika s početka ovog tisućljeća. Njegovi duhoviti tekstovi su bili vrlo popularni, neki se još pamte, ali nije samo pisao za nas - radio je i odlične ilustracije! Na žalost po Bug, a na sreću čovječanstva, odlučio je ipak posvetiti se medicini i karijeri pedijatra.

Ali i dalje ima potrebu zezati se javno, pa na svojoj Facbook stranici, svakodnevno piše - svašta. Od trivijalnih objava, preko mudrih izjava, do statusa u kojima se buni protiv svih nepravdi ovog svijeta, a ponajviše - ljudske glupost. Pri tome je vrlo duhovit, izravan, nekad i netaktično neugodan - pravi slavonski zajebant, buntovnik do zadnjeg daha...

Već mu se više puta dogodilo da njegove statuse preuzmu neki od najpopularnijih portala ili ugledni TV novinari i dalje komentiraju po svome. Ovih dana su tako pokupili neku njegovu sliku s osječkog autobusnog kolodvora i tome dodali komentar koji ga je naljutio. "Osvetio" im se na ovaj način:

 
Posted by Igor Berecki on Monday, December 18, 2017

Napomena: ovaj status je prenesen uz odobrenje autora! :)

No, Facebook ima algoritam koji poništi prikaz embendanog statusa ukoliko je on naknadno editiran. Nema veze, bila je ovo zanimljiva reakcija na neželjenu akciju, pa ako ništa drugo rezultirala je nestankom njegovog statusa sa stranice gdje nije želio da se pojavi.