Uz prelazak na Chromium, Edge dobio i novu ikonu

Microsoft je najavio kako će uskoro promijeniti vizualni identitet svojeg preglednika Edge, otkrivši kako će izgledati njegov novi logotip i pripadajuća ikona

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 4. studenog 2019. u 06:00

Microsoft Edge prelazi na Chromium, to znamo već neko vrijeme, ali još uvijek nije sigurno kada bi se sasvim osvježena inačica ovog preglednika mogla naći u stabilnoj verziji i dostupna svima. Trenutačno se nalazi u beti, a Microsoft će ovoga tjedna održati konferenciju Ignite, pa možda na njoj otkrije neke nove detalje oko Edgea.

U međuvremenu, njihov visokopozicionirani menadžer iz odjela za razvoj mobilnih usluga i korisničkih iskustava Vishnu Nath na Twitieru je objavio novi znak koji će ubuduće krasiti Edge. On predstavlja odmak od manje ili više stiliziranog slova "e" kakvo se nalazilo u logotipu Internet Explorera i Edgea do sada.

Ovaj plavo-zeleni "puž" ili vijuga, kako vam drago, i dalje podsjeća na slovo "e", no vizualno je prilično različito od dosadašnjih znakova Microsoftovih preglednika. Neke novi znak pomalo podsjeća na onaj Firefoxov, drugi u njemu vide želju za odmakom od "bolnog" naslijeđa Internet Explorera, a Microsoft, očito, početak nove ere za svoj glavni internetski preglednik.

Internetski su preglednici i tema broja u Bugu koji se sada nalazi na kioscima.