Apple izdao zakrpu za probleme s punjenjem iPhonea XS

Najnovija inačica iOS-a trebala bi ispraviti pogrešku koja je onemogućavala punjenje zaključanih uređaja, kao i još nekoliko manjih problema koje su korisnici primijetili

Sandro Vrbanus utorak, 9. listopada 2018. u 15:05

Appleovi novi, najskuplji modeli iPhonea do sada, nekoliko su dana nakon početka prodaje u javnosti podigli buru zbog problema s punjenjem. Podsjetimo, određeni broj uređaja modela XS na iOS-u 12 nije se mogao napuniti uz pomoć standardnog Lightning kabela sve dok ih vlasnik nije otključao. Kako smo tada i pretpostavili, riječ je bila o čisto softverskom problemu, koji je lako ispraviti.

Apple je stoga brže-bolje prionuo na posao i izdao nadogradnju za najnoviji iOS, brojčane oznake 12.0.1. U njoj je ispravljen problem s punjenjem novih iPhonea, a u isti je paket zakrpa dodano i još ponešto ispravaka manjih problema.

Tako vlasnici iPhonea više neće moći iskusiti da im se uređaj spaja na sporiju 2,4 GHz mrežu ako u blizini postoji i Wi-Fi konekcija na 5 GHz. Oni koji se služe iPadima vidjet će da se tipka ".?123" nakon nadogradnje vratila na svoje izvorno mjesto pa se tipkovnica ponovno ponaša kao i na starijem iOS-u. Tu su i manje ispravke vezane za titlove u video zapisima i Bluetooth veze, no niti jedna od ovih grešaka nije bila značajna kao ona s punjenjem koju su brojni recenzenti u proteklim danima isticali kao veliku manu iOS-a 12.