iPhone 14 Pro modeli mogli bi imati always-on zaslon

Korisnici iPhonea konačno bi mogli dobiti always-on zaslon s nadolazećim Appleovim 14 Pro i Pro Max modelima, koji stižu na tržište ove jeseni

Matej Markovinović ponedjeljak, 30. svibnja 2022. u 20:56
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Bloombergov reporter Mark Gurman, objavio je da će iPhone 14 Pro i Pro Max modeli konačno doći s dugo očekivanim always-on zaslonom i to zahvaljujući Appleovoj nadolazećoj nadogradnji mobilnog operativnog sustava, iOS 16.

Naime, Gurman navodi da bi iPhoneova inačica always-ona mogla raditi slično kao i na novijim Apple Watch satovima. Prema tome, mobiteli bi uz always-on trebali smanjiti svoje sličice u sekundi na zaključanom zaslonu, što će im omogućiti da štede bateriju.

Za još bolje funkcioniranje always-ona dijelom su zaslužni i LTPO zasloni koje koriste Appleovi noviji pametni satovi, pa se nagađa da bi to mogli dobiti i iPhone 14 Pro i Pro Max modeli. Podsjetimo, prošle se godine također „šuškalo“ da će Apple dovesti always-on na iPhone 13, ali to se nije dogodilo, unatoč činjenici da ga Android uređaji imaju već godinama.

Više informacija o značajkama koje donosi iOS 16 trebalo bi se saznati na Appleovoj Worldwide Developers Conferenceu, koji se održava 6. lipnja.