Gdje gledati europske utakmice Dinama i Osijeka?

Večeras naš prvak, GNK Dinamo, otvara novu europsku sezonu, nastupom u drugom pretkolu Lige prvaka. Za dva dana nastupaju Osijek i Rijeka, a idućih tjedana uključit će se i ostala dva hrvatska predstavnika u euro kupovima

Miro Rosandić utorak, 25. srpnja 2023. u 13:42

Onima koji prate sport, odnosno nogomet, nije potrebno puno objašnjavati koliko su važna, a i zanimljiva, natjecanja u organizacije UEFA-e. To su ujedno i jedni od najgledanijih televizijskih sadržaja, pa se za pravo prijenos utakmica UEFA kupova među TV kućama vode velika nadmetanja. Trenutno prava za cijelu regiju drži srpska Arena, koja ima i svoju hrvatsku podružnicu. No, njihova ekskluziva pokriva sama natjecanja (sva tri kupa), dok u kvalifikacijskom ciklusu prenose samo playoff, odnosno zadnje kolo prednatjecanja.

Tako da smo prošlih godina imali podosta nezvijesnu situaciju - hoće li itko prenositi nastupe naših klubova u pretkolima (a na žalost većini to budu i jedini nastupi u Europi)? Čak su i sami klubovi sudjelovali u pronalaženju rješenja...

Danas je iz Hrvatskog Telekoma stigla obavijest da su korisnicima MAXtv usluge osigurali ekskluzivne prijenose europskih kvalifikacijskih utakmica Dinama i Osijeka, koji prvi i nastupaju. Točnije, prva utakmica je na rasporedu već danas kada će zagrebački Dinamo u drugom pretkolu Lige prvaka odmjeriti snage s kazahstanskim prvakom, Astanom.

Prijenos utakmice Dinamo – Astana korisnici MAXtv-a mogu pratiti danas od 20 sati na kanalu MAXSport 1. Uzvratna utakmica koja će se u srijedu, 2. kolovoza u 16 sati igrati u Kazahstanu, također će se ekskluzivno prenositi na MAXSportu1.

U četvrtak, 27. srpnja, ljubitelje nogometa na MAXSport 1 očekuje utakmica drugog pretkola UEFA Konferencijske lige između Osijeka i mađarskog ZTE-a koja je na rasporedu u 20 sati. Uzvratna utakmica na rasporedu je 3. kolovoza u 18:45 sati na MAXSport 1 kanalu.

MAXSport još uvijek vodi pregovore i oko prenošenja utakmice Rijeke (također nastupa 27. srpnja na Kosovu), ali trenutno je upitno hoće li domaćin uopće organizirati TV prijenos te utakmice.

Hajduk nastupa tek u trećem pretkolu, pa još nemamo informaciju hoće li i njihova utakmica biti dostupna gledateljima MAXSporta.

Inače, MAXSport1 kanala je dostupan već u osnovnom paketu svim korisnicima MAXtv-a, a na njemu se redovito prenose sve utakmice SuperSport hrvatske nogometne lige sezone 2023./2024., a MAXSport kanali dostupni su i korisnicima Iskon.TV usluge.