SJCAM SJ6 Legend

Mario Baksa srijeda, 29. rujna 2021. u 21:00
Info
Razlučivost 1.920 x 1.080 @ 30 FPS (30 FPS)
Kut 120°
LED-ica / Zaštita Da / Ne
Navoj / Stativ Da / Ne
Upravljivost Da / Ne / Ne

Ovu smo kameru imali na velikom testu akcijskih kamera još prije četiri godine, gdje se pokazala kao solidan natjecatelj. Ovdje ćemo je promatrati primarno kao web-kameru. Nakon što je Mini USB konektorom (da, toliko je to star model) spojite na računalo, na ekranu će se pojaviti odabir između pristupa memorijskoj kartici te korištenja kamere kao web-kamere (PC Camera). Nismo imali posebno velika očekivanja, no ispostavilo se da je sposobna dati bolju sliku i zvuk od dijela klasičnih web-kamera.

To, naravno, ne znači da je slika savršena – daleko od toga. Od najboljih kamera na testu manje je detaljna, više zaglađena, a izoštravanjem su se pokušali “na silu” izvući detalji uništeni smanjivanjem šuma. Unatoč tome, dobro se drži.

Kut snimanja prilično je širok, kao što je to čest slučaj kod akcijskih kamera, pa će više odgovarati onima koji sjede vrlo blizu monitoru, dok će ta širina nekima smetati, jer će im u kadar upasti i ogroman dio prostorije u kojoj se nalaze, a koji možda ne bi htjeli pokazati osobi ili osobama s druge strane ekrana.

Čak je i zvuk bolji od dijela web-kamera prema frekvencijskom odzivu kad ga se snima OBS-om – ima dosta visokih frekvencija, i s te strane je jasan, no ipak ima i dosta šuma. To govorimo za lijevi kanal – kamera se računalu prijavljuje kao kamera sa stereo mikrofonom, a desni kanal je bez tona, samo šum. Kada smo kameru pokušali koristiti u Zoomu, ton nije baš posebno dobro zvučao.

Kamera s donje strane ima standardni navoj za stativ pa ju je lako staviti nekamo, a da ne tražite nekakav posebni nosač preko kojeg biste držač za akcijsku kameru mogli konvertirati u nešto drugo. Bismo li je ipak preporučili? Ako vam treba i sportska i povremena web-kamera – može biti dobar izbor.

SJCAM SJ6 Legend

  • Relativno dobra slika
  • Dobro se nosi sa slabim osvjetljenjem
  • Neki će cijeniti vrlo širok kut
  • Zvuk bi mogao biti nešto bolji
  • Ergonomija u odnosu na klasične web-kamere
  • Možda fali malo kontrasta
Video 8
Zvuk 4
Konstrukcija 6
UKUPNA OCJENA 7
Cijena 1.349 kn Prikaži sve cijene Ustupili: Pevex | Ronis | Emmezeta | Elipso
Bug 347 listopad 2021.

Web-kamere