Dan sigurnijeg Interneta uz prigodnu online konferenciju

Udruga "Suradnici u učenju" s partnerima u utorak, 9. veljače obilježava Dan sigurnijeg Interneta uz cjelodnevnu online tematsku konferenciju i bogat program

Sandro Vrbanus nedjelja, 7. veljače 2021. u 12:00

S ciljem promicanja sigurnijeg i odgovornijeg korištenja Interneta i svih digitalnih tehnologija i ove se godine obilježava Dan sigurnijeg interneta. Tim povodom udruga "Suradnici u učenju" s CARNET-ovim odjelom za Nacionalni CERT i brojnim drugim partnerima, organizira cjelodnevnu online konferenciju Potraga za boljim Internetom koja će se održati u utorak, 9. veljače.

Ovogodišnja konferencija namijenjena je učenicima, nastavnicima, ali i svim zainteresiranim građanima koji žele sudjelovati u stvaranju boljeg interneta za djecu i mlade, a oni koji žele sudjelovati na njoj mogu se registrirati na ovoj poveznici.

Što očekuje sudionike?

Na konferenciji će biti riječi o pravu djece na zaštitu i sudjelovanje u digitalnom okruženju, kako poučavati djecu i mlade o sigurnom korištenju Interneta, zaštiti osobnih podataka djece u digitalnom okruženju, odgovornoj zabavi na Internetu, eTwinningu kao sigurnoj mreži za međunarodnu suradnju, pozitivnoj i poticajnoj komunikaciji i suradnji u virtualnom okružju, komorama jeke i filter mjehurićima, a predstavit će se i igre "Budi Internet genijalac" i "Dabrica Darka otkriva digitalni svijet".

Dan sigurnijeg Interneta bit će obilježen i pravom potragom za boljim Internetom – interaktivnom igrom u kojoj će sudjelovati učenici i učitelji koji će tražiti i kritički procjenjivati informacije, rješavati zagonetke i mozgalice, otkrivati tajne šifre i razotkrivati lažne vijesti, a najbolji će biti nagrađeni prigodnim poklonima.

 

Pridružite nam se u utorak na konferenciji "Potraga za boljim internetom" Registrirajte se na bit.ly/2021DSI, a sve ostale informacije pronađite na ucitelji.hr/DSI2021 #DSI2021HR #SID2021

Posted by Udruga Suradnici u učenju on Thursday, February 4, 2021