WinDays Virtual pratilo 1.997 jedinstvenih korisnika

Objavljen je i novi termin WinDays20 konferencije koja bi se trebala održati od 28. rujna do 1. listopada u Maistra hotelima u Rovinju

Bug.hr srijeda, 22. travnja 2020. u 19:18

Danas je održan WinDays Virtual, online programski dan konferencije WinDays20 powered by Microsoft, a pratilo ga je 1.997 jedinstvenih korisnika iz Hrvatske i iz regije. Tijekom dana zabilježeno je 5.000 spajanja. Virtual se odvijao putem Microsoft Teams live eventa, a sudionici su mogli poslušati 11 predavanja.

Objavljen je i novi termin konferencije koja će se održati od 28. rujna do 1. listopada u Maistra hotelima u Rovinju.

Program su vodila poznata WinDays lica, Igor Pavleković i Tomislav Tipurić, koji su virtualno ugostili 12 domaćih i stranih predavača. Tatjana Skoko (Microsoft) s moderatorima je prokomentirala kako se Microsoft nosi s radom na daljinu te kako u svemu tome pomažu Teamsi.

Uvodno predavnje održao je Steven Van Belleghem iz Belgije, a temu pod naslovom "Customers the Day after Tomorrow" aktualizirao je događajima koji su nas i doveli do toga da se konferencije održavaju online, a ne u dvoranama, tako da je bio vrlo zanimljiv i u koraku s vremenom.

Adis Jugo (SysKit) proširio je svijet poslovne produktivnosti s umjetnom inteligencijom objasnivši kako uz pomoć Azure Cognitive Services analizirati podatke na Teamsima i na SharePointu te mnoštvo podataka pretvoriti u modernu i pametnu bazu znanja. Marin Franković (Span) predstavio je novosti u infrastrukturnim komponentama Microsoftovog Azurea, objasnio koje odabrati i kako ih najbolje koristiti. Ivica Skender i Andrej Lončarić (GDi) pokazali su na koje sve načine moderna geoinformacijska platforma pomaže u kriznim situacijama poput nedavnog potresa u Zagrebu i aktualne epidemije coronavirusa. Ana-Marija Petric (Poslovna inteligencija) prezentirala je kako se, u svjetlu GDPR-a i hrvatskog jezika, nositi s nestrukturiranim podacima te koje alate koristiti za detekciju osjetljivih podataka. Luka Manojlovič (MA-NO) objasnio je zašto je već dobro poznata VPN tehnologija posebno zanimljivo rješenje u ovo doba kada prevladava rad na daljinu.

Da bi doživljaj konferencije bio što sličniji doživljaju konferencije uživo, sudionici su se mogli uključiti s komentarima i pitanjima za predavače te pokazati znanje u kvizu i osvojiti nagrade. WinDaysi su nezamislivi bez partyja pa je program završio javljanjem Ivana Dečaka iz grupe Vatra, koji je uživo predstavio novi single banda „Sva naša ljeta“.

WinDays Virtual sudionicima je donio tek dio sadržaja o kojem će još više moći čuti na konferenciji, a u razdoblju do "prave" konferencije moći će pratiti i serijal Road to WinDays predavanja koja će im dodatno predstaviti buduće konferencijske teme.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi