ThinkPadi i s AMD Ryzen PRO 7040 procesorima

Najnovije ThinkPad mobilne radne stanice opremljene su mobilnim procesorima AMD Ryzen PRO 7040 serije

Stjepan Bilić petak, 4. kolovoza 2023. u 14:53
Lenovo ThinkPad P16 Gen 2 📷 Lenovo
Lenovo ThinkPad P16 Gen 2 Lenovo

Lenovo je proširio svoju ponudu ThinkPad mobilnih radnih stanica s modelima kojima se temelje na AMD mobilnim procesorima iz Ryzen PRO 7040 serije. Tri nova modela ThinkPad P16v, ThinkPad P16s Gen 2 i ThinkPad P14s Gen 4 nadopunjuju modele uređaja koje je Lenovo najavio u svibnju 2023. čime su kupcima osigurali širok izbor rješenja mobilnih radnih stanica za osobna računala.

Osim što se uređaji iz ThinkPad P serije odlikuju visokim performansama, elegantnim dizajnom i izdržljivošću, navedeni serija uključuje i podršku za Windowse 11 te nekoliko različitih verzija Linux sustava. Na odabranim modelima uz AMD PRO tehnologiju podržan je i Ryzen AI, umjetna inteligencija za naprednu suradnju na ThinkPad mobilnim radnim stanicama.

Lenovo ThinkPad P16v pozicionira kao snažnu radnu stanicu za kreatore sadržaja kojima je potrebno više snage kako bi mogli obavljati više različitih zadataka istovremeno. Ovaj model može se opremiti s do AMD Ryzen 9 PRO 7040 HS procesorima te s do NVIDIA RTX 2000 Ada Generation prijenosnim GPU-om za mobilne radne stranice. Za optimalno hlađenje zadužen je dvostruki toplinski odvod. Kupcima ovog modela Lenovo je osigurao niz opcija prikaza, uključujući super svijetlu IPS ploču od 800 nita sa slabim plavim svjetlom kao i najnovije sigurnosne značajke chip-to-cloud koje pomažu u zaštiti podataka i identiteta korisnika u pokretu.

ThinkPad P16v Gen 1 📷 Lenovo
ThinkPad P16v Gen 1 Lenovo

ThinkPad P14s Gen 4 i ThinkPad P16s Gen 2 mobilne su radne stanice za profesionalce, edukatore i studente koji se uvelike oslanjanju na terenski rad pri čemu traže performanse po prihvatljivoj cijeni bez ugrožavanja sigurnosti i izdržljivosti uređaja. Ove modele moguće je nabaviti u crnoj ili olujno sivoj boji i opremljeni su s mobilnim procesorima do AMD Ryzen 7 PRO serije 7040 s integriranim GPU-om AMD Radeon serije 700M. U ponudi je i više vrsta zaslona, uključujući i OLED zaslone i zaslone sa slabim plavim svjetlom.

Također tu je i dodatna kamera od 5 MP kao i niz opcija baterija za podršku hibridnim radnicima kao i širok portfelj usluga za podršku i zaštitu ulaganja u radnu stanicu, uključujući model TruScale Device as a Service (DaaS) tvrtke Lenovo, nadogradnju i proširenja jamstva te Lenovo Premier Support Plus koji nudi izravan pristup najboljim tehničarima tvrtke Lenovo. Nove radne stranice bit će dostupne od kolovoza 2023. godine. Više informacija o radnim stanicama dostupno je na službenim stranicama proizvođača.