Osvježeno korisničko sučelje Officea od sada dostupno svima

Novo korisničko sučelje Officea donosi suptilnije promjene koje iskustvo korištenja čine nešto jednostavnijim, no uskoro se očekuje još veće osvježenje

Matej Markovinović petak, 3. prosinca 2021. u 17:25

Windows 11 sada se već može pronaći na mnogim računalima, pa je Microsoft nakon višemjesečnog opsežnog testiranja, konačno počeo svim korisnicima Officea 2021 i 365 uvoditi potpuno osvježeno korisničko sučelje, koje bi trebalo ići „ruku pod ruku“ s Fluent dizajnom tvrtkinog novog operativnog sustava.

„Ovo vizualno ažuriranje pruža jednostavno i koherentnije iskustvo u svim Office aplikacijama o kojima ovisite, a sve sa svrhom da se lakše usredotočite na svoj posao“, navode iz Microsofta u službenom priopćenju.

Iako su se najavljivale veće promjene, čini se da se Microsoft za sad odlučio na ipak one suptilnije. Tu su tako poneke izmjene gumba u Wordu, Excelu, PowerPointu i Outlooku, zaobljeniji izgled alatnih traka, ali i automatsko podešavanje tamne ili svijetle teme, ovisno o postavkama Windowsa.

Iz Microsofta ističu da je novo korisničko sučelje moguće uključiti ili isključiti pomoću ikone megafona (Coming Soon) u gornjem desnom kutu u Wordu, Excelu, PowerPointu ili OneNoteu. Promjena je dostupna svima koji imaju Windows 11, a navodno će ju oko 50 posto pretplatnika koji koriste najnovije verzije tvrtkinih usluga, dobiti automatski.

Više informacija o novom korisničkom sučelju Officea, može se pronaći na Microsoftovoj službenoj stranici.

 

* * *

Ako ste u utorak pročitali našu najavu, onda znate da ovih dana dijelimo Bug Plus pretplate, pa je došao trenutak da saznamo i tko je današnji dobitik - a to će biti onaj čitatelj koji prvi ostavi komentar ispod ove, random odabrane, vijesti! Podsjećamo da postojeći pretplatnici na tiskano izdanje i Pro na digitalna izdanja, ne sudjeluju u ovoj nagradnoj igri jer već imaju viši status od onoga koji se trenutno dijeli.