Osim Windowsa 11, Microsoft najavio i redizajn Officea

Desktop aplikacije iz uredskog paketa Office, u inačicama za Windowse 10 i 11, dobit će vizualno osvježenje temeljeno na Fluent dizajnu i prilagođeno novim Windowsima

Sandro Vrbanus utorak, 29. lipnja 2021. u 22:42

Windowsi 11 budućnost su Microsoftovog operacijskog sustava, kako u pogledu funkcioniranja "ispod haube" tako i u vizualnom smislu. Dizajnerske principe novih Windowsa Microsoft naziva "Fluent dizajn", a oni donose pojednostavljivanje grafičkog sučelja, orijentaciju na produktivnost prije svega, te veće mogućnosti automatske ili ručne prilagodbe sučelja svakom korisniku.

Ove principe ubuduće će slijediti i njihov popularni uredski paket Office, koji će uskoro dobiti veliko osvježenje korisničkog sučelja. Ono će se odnositi na sve desktop inačice Officea, kako za Windowse 11 tako i za one koji ostanu na Windowsima 10.

Redizajn svih aplikacija iz paketa Microsoft Office došao je, poručuju, na temelju povratnih informacija samih korisnika. Novi dizajn bit će intuitivniji, koherentniji, ali i dalje poznat i blizak ovom sadašnjem. Zahvatit će sve dijelove Officea: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access, Project, Publisher te Visio.

Excel i PowerPoint u novom ruhu
Excel i PowerPoint u novom ruhu

Za početak moći će ga isprobati "insideri" koji koriste Beta verzije ovih aplikacija, a za početak bit će primijenjen u Wordu, Excelu, PowerPointu i OneNoteu. Uključiti i isključiti će ga se moći klikom na tipku megafona u gornjem desnom uglu. Izgled Outlooka promijenit će se u skladu s drugim aplikacijama, a promjene u "glavnim" aplikacijama slijedit će i Access, Project, Publisher i Visio.

Osvježeni izgled Outlooka
Osvježeni izgled Outlooka

Prvo što upada u oči jest pastelna shema boja koja se koristi u novim, redizajniranim, aplikacijama. Tu su dakako i zaobljeni uglovi prozora, napredne mogućnosti zajedničkog rada na dokumentima i – napokon – nativno podržana tamna tema u svim programima. Osim defaultne "bijele" i tamne teme, korisnici će moći odabrati još dvije: šarenu i tamnosivu. Nakon što novo sučelje istestiraju Office Insideri ono će postati dostupno i svima ostalima.

Dark Mode u Wordu (i Windowsima 11)
Dark Mode u Wordu (i Windowsima 11)

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi