Za tjedan dana ćemo na Microsoftovom Developer_Directu prvi put vidjeti igrivost Indiane Jonesa

Osim Indiane Jonesa na kojem radi MachineGames, Obsidian će prikazati Avowed, Oxide Games stižu sa svojim Ara: History Untold, dok će ekipa Ninja Theorya promovirati Senua's Saga: Hellblade 2

Damir Radešić četvrtak, 11. siječnja 2024. u 19:38

Xbox, odnosno Microsoft, je objavio detalje konferencije Developer_Direct koja će se održati u četvrtak, 18. siječnja u večernjim satima . Oni koji žele pratiti ovu prezentaciju će se mogu priključiti na Xboxove kanale na Twitchu i YouTubeu u 21:00 i iz prve ruke dobiti uvid u neke zanimljive projekte koje stvaraju timovi pod pokroviteljstvom Microsofta. Kao i mnogima, odmah nam je pao na pamet Activision Blizzard koji je postao članom Microsoftove obitelji u listopadu, no kako stoji u službenom priopćenju, ništa od njih za sada, već će se njihovim planovima pozabaviti u mjesecima koji slijede.

Nismo nimalo razočarani obzirom da je kao vrhunac večeri najavljena prezentacija konkretne igrivosti Indiane Jonesa. Spomenuti je najavljen još prije tri godine i o njemu je poznato vrlo malo detalja, pa se tako zna da na njemu radi ekipa MachineHeada koji potpisuju redizajnirana izdanja Wolfensteina, te da će imati originalnu priču koja će na neki način ipak biti povezana s postojećim filmovima. Osim doktora Jonesa, znatiželjnici će doznati više o Avowedu, RPG-u iz prvog lica smještenom u svijet popularne franšize Pillars of Eternity kojeg potpisuju majstori iz Obsidiana.

Ara: History Untold je pak mješavina Civilizationa i velikih vojno-političkih strategija poput Crusader Kingsa koja bi na ovoj konferenciji mogla dobiti i datum izlaska obzirom da već neko vrijeme Oxide Games tvrdi da su radovi pri kraju. Jedna od najupečatljivijih igara koje smo igrali je svakako Senua's Saga: Hellblade čiji je nastavak već neko vrijeme u pripremi, a upravo će na Developer_Directu developeri Ninja Theory prikazati dodatne detalje o novim mračnim avanturama Senue u kojima će se ponovo obračunati s mračnom stranom vanjskog i osobnog svijeta. Vrijeme prezentacije svih navedenih naslova je oko jedan sat, što znači da bi svaki mogao dobiti oko petnaestak minuta, a u 22 sata kreće ZeniMax Online Studios sa svojim The Elder Scrolls Online 2024 Global Reveal tijekom kojeg će predstaviti najveće novosti koje u ovaj MMO stižu do konca godine.