Sharkoon Light² 100 - lagani RGB miš za gamere

Sharkoon Light² 100 novi je miš za gamere – lagan je, ima RGB osvjetljenje, prekidač za prilagodbu polling ratea te pristupačnu cijenu od 25 eura

Stjepan Bilić četvrtak, 16. srpnja 2020. u 16:55

Sharkoon je u svoju ponudu računalnih miševa dodao novi model - Light² 100. Proizvođač ga je prvenstveno namijenio gamerima, ali se bez problema može koristiti i u druge, ne gamerske, svrhe. Sharkoon Light² 100 odlikuje se malom masom, RGB osvjetljenjem, prekidačem za prilagodbu polling ratea, fleksibilnim kabelom presvučenim tkaninom te niskom cijenom od oko 25 eura.

Kao i većina računalne periferije koja dolazi s naznakom – za gamere, tako i Sharkoon Light² 100 ima RGB detalje (Logo, rubovi scroll kotačića te donji stražnji rub kućišta) koji mogu biti osvjetljeni u 16,8 milijuna različitih boja. Na donjem dijelu kućišta uz optički senzor smješten je prekidač kojim se može ručno odabrati polling rate. Dostupne su tri vrijednosti – 125, 500 i 1.000 Hz.

Sharkoon Light² 100 opremljen je s optičkim senzorom PixArt 3325. Razlučivost senzora je moguće prilagođavati prema potrebi između 200 i 5.000 DPI. Sharkoon je za tu namjenu ugradio i posebnu tipku koja se nalazi ispod scroll kotačića. Miš se odlikuje još i maksimalnom akceleracijom od 20 g te brzinom od 100 IPS.

Miš ima i šest programbilnih tipki kojima je pomoću softvera moguće dodijeliti različite uloge. Proizvođač navodi kako glavne tipke miša (lijeva i desna) imaju izdržljive OMRON prekidače te zbog toga mogu bez problema izdržati minimalno 20 milijuna klikova.

Kako je riječ o gamerskom mišu proizvođač ga je opremio i s vlastitom memorijom (64 kb) unutar koje je moguće spremiti do pet različitih profila, odnosno do pet različitih konfiguracija miša. S računalom se spaja preko USB kabela koji je radi veće izdržljivosti opleten tkaninom i kojemu je radi bolje konekcije pozlaćen USB konektor. Dužina kabela je 180 centimetara.

Dimenzije miša su 120 x 66 x 42 milimetara, a masa samo 78 grama. Detaljne specifikacije uređaja dostupne su na internetskim stranicama proizvođača. Preporučena cijena miša je 24,99 eura.