XPG napravio koncept igraćeg miša sa SSD-om od 1 TB

Ako ovaj miš ikada pređe iz koncepta u pravi proizvod, njegovi će vlasnici s njega moći pokretati razne videoigre i prenositi poveće datoteke za koje bi im inače trebao eksterni HDD ili SSD

Matej Markovinović utorak, 28. prosinca 2021. u 14:54

Tajvanski proizvođač igraće periferije, XPG, napravio je koncept miša koji bi mogao zainteresirati mnoge. Riječ je o žičanom USB-C mišu koji u sebi ima ugrađen SSD, omogućujući igračima da imaju „biblioteku videoigara na svom dlanu“, priopćili su iz tvrtke.

Trenutni prototip miša, XPG Vault, podržava do 1 TB memorije koja radi pri brzini od 985 MB/s, a pohranom se može upravljati pomoću tvrtkinog igraćeg softvera. Trenutno nije jasno o kojem se SSD-u radi, no pretpostavlja se da ga proizvodi ADATA, budući da je XPG njihov igraći podbrend.

XPG u svom priopćenju nije otkrio previše detalja o mišu, pa se o specifikacijama poput DPI-ja, senzora i slično, može samo nagađati. Kako prenosi The Verge, posjetitelji nadolazećeg CES-a moći će isprobati Vault, pa će se više informacija vjerojatno otkriti već sljedećeg tjedna.

Foto: XPG
Foto: XPG

Tvrtka je najavila i XPG Alpha miš, koji dizajnom pomalo podsjeća na njihov koncept sa SSD-om, no sudeći prema danim informacijama, bit će riječ o „standardnom“ žičnom/bežičnom mišu sa Pixartovim PAW3335 senzorom.Prijenosni bežični BT zvučnik

JAMO DS 3

Elegantan spoj oblika i funkcionalnosti. Savršen suputnik za glazbu u pokretu. Trajanje USB punjive baterije 6 sati, priključak za SD memorijsku karticu, FM radio, AUX ulaz, 150 Hz - 20k Hz.

779 kn 899 kn Kupi

Bežične in-ear BT slušalice

FOCAL SPARK

Kvalitetan Focal zvuk, aluminijsko kućište, ugrađen mikrofon i daljinski upravljač na kablu, do 8 sati trajanje bateriije, 16 Ohms, 20Hz – 20KHz, 103dB.

499 kn 799 kn Kupi