BlackBerry World više ne podržava plaćene aplikacije

Korak prema konačnom zatvaranju trgovine aplikacija BlackBerry World iduće godine je i ukidanje podrške za plaćane aplikacije unutar BlackBerry Worlda koje je stupilo na snagu 1. travnja

Matija Pavlić ponedjeljak, 2. travnja 2018. u 00:03

BlackBerryjev operativni sustav i pripadajuća platforma već su dugo na samrti pa tako i trgovina aplikacija BlackBerry World.

Ona bi trebala biti u potpunosti ugašena 31. prosinca 2019. godine, a s 1. travnjem 2018. godine ukida se podrška za plaćene aplikacije unutar trgovine.

Developeri će odsad moći naplaćivati svoje aplikacije isključivo uz vlastiti sustav naplaćivanja koji će morati sami integrirati u sve svoje aplikacije (naravno, sada zadržavaju puni iznos te zarađeno više neće dijeliti s BlackBerryjem s obzirom da se više na oslanjaju na njihov sustav).

Također, BlackBerry će svim zahtjevima za povrat novca upravljati do 30. travnja, nakon toga će taj posao biti predan samim developerima. Na kraju valja napomenuti da se postojeće plaćene aplikacije koje su instalirane na BlackBerrjeve uređaje mogu nastaviti koristiti bez ikakvih problema.